Grupul rap american Cypress Hill va lansa un roman grafic, o istorie ilustrată a sa, pentru a sărbători 30 de ani de la debutul discografic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cypress Hill: Tres Equis” va cartografia povestea originii grupului rap, al cărui debut din 1991 a cuprins piesele „Hand On The Pump” şi „How I Could Just Kill A Man”. Discul a fost vândut în peste 2 milioane de copii şi a fost certificat cu platină.

„Înainte de a deveni embleme, Louis şi Senen erau doar doi adolescenţi mexicani din cartier încercând să se ferească de probleme, până ce o serie de întâlniri întâmplătoare cu ambele părţi ale legii le-a schimbat calea pentru totdeauna”, se arată într-un comunicat citat de NME.

Povestea grafică va cuprinde şi personaje la care este făcut referire în piesele Cypress Hill, precum Officer O’Malley din „Hole in the Head” şi Sister Maggie din „Stoned Is the Way of the Walk”.

Pentru acest volum, Cypress Hill a colaborat cu Z2 Comics. 

„Arta a fost mereu o influenţă majoră în vieţile şi muzica noastră”, a spus B-Real, liderul grupului. „În copilărie citeam cărţi de benzi desenate care erau pline de eroi ce reuşeau imposibilul. Treizeci de ani mai târziu, nu credeam că vom avea ocazia să ne spunem povestea astfel”.

Sen Dog a adăugat: „Povestea Cypress Hill într-un roman grafic este modul perfect de a ilustra timpul şi locul unde s-a născut grupul”.

„Cypress Hill: Tres Equis” apare în limbile engleză şi spaniolă şi va avea mai multe versiuni. Cea standard are 160 de pagini şi urmează să apară în luna august în librării. Versiunile alternative, între care una LP pe vinil, vor putea fi obţinute doar prin Z2 Comics.

Cypress Hill a debutat discografic în 1991, cu albumul omonim. Grupul a fost nominalizat de trei ori la premiile Grammy, iar cele nouă materiale de studio lansate până în prezent au fost vândute în peste 20 de milioane de copii în întreaga lume. Pentru discul „Rise Up” (2010), Cypress Hill a colaborat cu artişti precum Mike Shinoda de la Linking Park şi Tom Morello de la Rage Against The Machine. Cel mai recent album, „Elephants on Acid”, a fost lansat în septembrie 2018.

În 2019, Cypress Hill a devenit primul grup hip-hop latino care a primit o stea pe Walk of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.