Bruce Banner, alter ego-ul personajului Hulk, a fost ucis în cel mai recent număr al unei reviste de benzi desenate care este editată de grupul Marvel, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Personajul Bruce Banner a murit în urma unei săgeţi ce i-a fost înfiptă în frunte de către Hawkeye, colegul său din grupul de supereroi ”Avengers” (”Răzbunătorii”), în cea de-a treia reeditare a revistei de benzi desenate Civil War II, publicată de grupul Marvel. 

Bruce Banner este alter ego-ul lui Hulk încă de la inventarea acestui personaj de benzi desenate în anul 1962. 

Pe parcursul ultimului an, cititorii revistelor Marvel l-au văzut pe Banner administrându-şi de unul singur o serie de medicamente cu scopul de a-şi ţine sub control accesele de furie. 

În acea perioadă, un adolescent de geniu americano-coreean, Amadeus Cho, a devenit noul alter ego uman al lui Hulk.

”Acesta este un teritoriu complet neexplorat pentru noi”, a declarat Axel Alonso, editorul-şef al grupului editorial Marvel, pentru New York Daily News. 

”Doar două lucruri sunt sigure: va fi nevoie de foarte mult timp pentru ca eroii noştri să se împace cu această pierdere, iar circumstanţele din jurul morţii lui Hulk vor lăsa o cicatrice uriaşă în comunitatea supereroilor”, a adăugat el.

În cel mai recent număr al revistei Civil War II, personajul Hawkeye îşi ucide prietenul, fiind convins că Bruce Banner devenise malefic şi era pe cale să îl facă pe Hulk să determine moartea şi distrugerea lumii.

În precedentul număr al revistei, Brucer Banner l-a rugat pe Hawkeye să îi ofere ”o moarte din compasiune” în cazul în care el va deveni incontrolabil şi va fi pe cale să provoace un dezastru. 

Moartea lui Bruce Banner are loc la o săptămână după ce grupul Marvel a anunţat că Riri Williams, o adolescentă afroamericană în vârstă de 15 ani va deveni noul Iron Man.

Însă grupul Marvel a readus în trecut la viaţă câteva personaje care păreau că au ”murit” - inclusiv pe Captain America şi Spider-Man -, care au revenit la viaţă la mai puţin de un an după ce au fost ”ucişi”.

Deocamdată nu este clar dacă Bruce Banner ar putea reveni într-un mod similar, însă grupul Marvel a precizat că, pentru moment, că nu plănuieşte o revenire a acestui personaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.