Membrii grupului k-pop BTS sunt în centrul unei controverse în China, după ce liderul RM a făcut comentarii legat de Războiul Coreean. Reclamele Hyundai, Samsung şi Fila în care apăreau au fost eliminate de pe platforma de socializare Weibo, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, liderul grupului, RM, a vorbit despre „trecutul dureros” împărtăşit de Coreea de Sud şi Statele Unite.

Războiul a avut loc în perioada 1950 - 1953, iar ONU şi mai ales Statele Unite au sprijinit Coreea de Sud în lupta împotriva Nordului, care era susţinut de China şi URSS.

Aceptând un premiu care recunoaşte contribuţia grupului la relaţia dintre Coreea de Sud şi Statele Unite, RM a spus: „Ne vom aminti mereu trecutul dureros pe care cele două naţiuni ale noastre îl împărtăşesc şi sacrificiile nunumăraţilor bărbaţi şi femei”.

Comentariul lui a avut, se pare, un impact uriaş asupra contractelor grupului cu diverse companii, pentru că, ulterior, reclame ale unora ca Hyundai, Samsung şi Fila în care apăreau artiştii au fost eliminate de pe populara platformă chineză Weibo. Contul BTS de pe această platformă are peste 5 milioane de fani.

Cel mai profitabil grup din istoria Coreei de Sud, BTS a fost criticat şi de admiratorii săi. „Nu ar trebui să facă bani din China. Dacă vrei să faci bani de pe urma fanilor chinezi, trebuie să iei în calcul sentimentele chinezilor”, a scris unul dintre ei pe Weibo.

„Sunt mii de soldaţi chinezi care şi-au sacrificat vieţile în război... aşa că am decis să fiu supărat şi să părăsesc fan clubul”, a notat altul.

Reacţia a venit la câteva zile după ce fanii BTS au cerut ca membrii grupului să fie scutiţi de serviciul militar, care este obligatoriu în Coreea de Sud. Toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să efectueze serviciul militar de doi ani, ca parte a strategiei de apărare a ţării faţă de Coreea de Nord.

Cel mai vârstnic membru al BTS, Jin, are vârsta de 27 de ani. Colegii lui - RM, Suga, J-Hope, Jimin, V şi Jungkook - au vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani.

Fanii şi unii politicieni din Coreea de Sud sunt de părere că ei au făcut suficient pentru ţara lor, devenind una dintre cele mai populare trupe din lume în ultimul deceniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.