Grupul avangardist spaniol Mezquida - Aurignac - Prats va concerta pe 21 martie, de la ora 20.00, la Arcub.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sonorităţile grupului, format din pianistul Marco Mezquid, saxofonistul Ernesto Aurignac şi bateristul Ramon Prats, se înscriu în combinaţia free jazz -  muzica populară contemporană.

În concertul de la Bucureşti, grupul va interpreta piese de pe primele două albume.

Marco Mezquida este considerat o senzaţie a jazzului ultimilor ani. Ales de cinci ori „Muzicianul Anului” de Asociaţia Muzicienilor de Jazz şi Muzică Modernă din Catalonia, Mezquida este pianist, compozitor, lider de formaţii şi acompaniator. El susţine concerte solo sau alături de orchestre, se implică în proiecte de dans, cântă ca membru în formaţii de jazz.

Ernesto Aurignac studiază saxofonul clasic la Conservatorio Superior din Malaga, iar la Barcelona, jazzul, armonia modernă şi improvizaţia. A iniţiat proiectul „Charlie Parker with Strings”, a fondat cvintetul Anunnakis care a fost nominalizat la titlul de „cea mai bună producţie de jazz şi muzică contemporană” din Spania şi susţine constant masterclass-uri în lumea întreagă.

Ramon Prats, declarat „Muzicianul anului” în 2014 de Asociaţia Muzicienilor de Jazz şi Muzică Modernă din Catalonia şi câştigătorul titlurilor „albumul anului” cu cvartetul Pandora şi „grupul anului” cu Ramón Prats Quartet, a colaborat cu artişti internaţionali precum Lee Konitz, Mars Gustafsson, Andy Moor, David Murray şi Deborah Carter. În prezent este profesor la Conservatori Superior de Música del Liceu.

Biletele costă 35 de lei şi pot fi cumpărate online, de pe arcub.ro, sau de la casa de bilete a Arcub. Pentru studenţi, elevi şi pensionari, ele au preţul de 25 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.