Grupul american hardcore punk Suicidal Tendencies se află pentru prima dată în Cuba, unde a susţinut luni seară un show în oraşul Holguín, iar vineri va urca pe scena unui club din Havana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa din California are mulţi fani în insula comunistă, iar solistul Mike Muir este încântat de ocazia de a cânta live în capitala cubaneză. În plus, toboşarul Dave Lombardo, care s-a alăturat trupei în 2016, are ocazia de a concerta live în ţara sa de origine.

„Să ajungem în acest punct şi să fim aici este ireal, o experienţă uimitoare”, a spus el pentru AFP. 

Referitor la concertul susţinut luni la Holguín, în sud-estul Cubei, Muir a spus că trupa a fost primită cu entuziasm. „Oamenii au spus că a fost cea mai frumoasă zi din viaţa lor şi să fii parte din asta te izbeşte”.

În ultimii doi ani, graniţele ţării - care a fost condusă timp de şase decenii de Fidel şi Raul Castro - au fost tot mai deschise artiştilor din Vest. Peste 1 milion de oameni au participat, în urmă cu doi ani, la concertul pe care trupa britanică The Rolling Stones l-a susţinut în Havana.

Dave Lombardo, cunoscut ca membru al trupei Slayer (1981–1986, 1987–1992, 2001–2013), a fost cel care a planificat această apropiere a Suicidal Tendencies de Cuba. Familia lui, ca multe alte mii, a fugit de aici în Statele Unite pe când el era copil.

El susţine că originile cubaneze stau la baza măiestriei sale în zona punk. „Muzica rock nu este complicată pentru mine, pentru că înţeleg muzica cubaneză, care este complicată, plină de conga şi alte tobe. Ritmurile sunt foarte complexe. Să învăţ asta m-a ajutat să fiu toboşarul de astăzi”, a declarat el pentru AFP.

În plus, să cânte în Cuba, este „un vis devenit realitate” pentru el.

Suicidal Tendencies, cunoscută pentru piese ca „Institutionalized”, care a fost inclusă pe coloana sonoră a primului film „Iron Man”, şi „Living for Life”, a fost înfiinţată în 1980, în California. Grupul a lansat 12 albume de studio, cel mai recent fiind „World Gone Mad”, apărut în 2016, primul la care a înregistrat Lombardo. În prezent, trupa este formată din Mike Muir voce), Dave Lombardo (tobe), Dean Pleasants (chitară), Jeff Pogan (Chitară) şi Ra Diaz (bas). Între foştii membri ai grupului se numără basistul Robert Trujillo şi toboşarul Jimmy DeGrasso.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.