Grupul britanic new wave Tears For Fears va lansa albumul "The Tipping Point" pe 25 februarie, o premieră de la "Everybody Loves A Happy Ending" din 2004.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un prim extras, care dă titlul noului album, este deja disponibil. 

Curt Smith şi Roland Orzabal, cei doi membri fondatori, vorbeau despre posibilitatea unui nou album în 2016. Cei doi au lucrat cu unii dintre "cei mai buni compozitori ai momentului", fără a preciza numele lor. Dar aceste sesiuni au fost "un dezastru epic", aşa cum au explicat ei pentru Rolling Stone. 

"Am trecut prin acest proces şi am strâns numeroase tentative de single-uri cu succes. Mi-am plăcut mult asta dar, odată incluse în album, era obositor să le asculţi. Nu exista artă, dinamică, personalitate la aceste album", a precizat Smith. 

Cei doi prieteni au revenit la chitarele acustice şi au început să scrie aşa cum obişnuiau la început. Rezultatul este un album cu 13 cântece, care îmbină piese din prima sesiune abandonată cu cele în care au folosit chitara acustică. 

"Aş spune că viaţa şi geografia au intervenit în planurile noastre", a justificat Curt Smith pentru revista americană lunga lor absenţă. De la ultimul lor album, cei doi muzicieni au continuat să susţină câteva concerte, dar şi-au dorit mai mult timp cu copiii lor, departe de interminabilele sesiuni de înregistrări şi de turnee. Moartea din 2017 a lui Caroline, soţia lui Roland Orzabal, a afectat mult grupul. 

Format în 1981 la Bath, Tears For Fears a cunsocut succesul în  special cu "Everybody Wants To Rule The World" în 1985. Cu doar trei discuri, ei au vândut mai mult de 20 de milioane de albume în toată lumea. De la "Raoul And The King Of Spain" din 1995, grupul s-a retras până în 2004.

Anul trecut, Tears For Fears a lansat single-ul „Rhythm of Life” din 1986, primul extras din colecţia „Seeds of Love”. Al treilea album al grupului a fost realizat în patru ani, iar „Rhythm of Life” este una dintre cele 22 de piese nelansate până în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.