Grupul britanic Mumford & Sons a ocupat pentru a treia oară primul loc în Billboard 200, după ce albumul „Delta” a debutat cu 230.000 de unităţi vândute în săptămâna încheiată pe 22 noiembrie, iar discul „Caution” al cântăreţei americane Mariah Carey a devenit al 18-lea al artistei care a ajuns între primele zece clasate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima săptămână a fost cea mai bună - din punct de vedere al vânzărilor pentru un grup alternative rock - din acest an.

„Delta” este al patrulea album de studio al trupei. Înaintea lui, pe primul loc în Billboard 200 s-au clasat „Wilder Mind” (2015) şi „Babel” (2012). Cea mai înaltă poziţie ocupată de primul album al grupului, „Sigh No More” (2011), a fost cea de-a doua.

Mumford & Sons a mai lansat în 2016 un EP cu cinci piese, care a ajuns pe locul al nouălea în clasamentul american.

Pe locul al doilea în Billboard 200 s-a clasat „Love” al lui Michael Bublé, cu 111.000 de unităţi vândute. Acesta este al optulea album al canadianului care ajunge între primele zece clasate. 

Compilaţia „The Greatest Showman: Reimagined”, care cuprinde piese interpretate de artişti precum Pink, Panic! at the Disco şi Zac Brown Band, a debutat pe locul al treilea, cu 89.000 de unităţi vândute.

Lady Gaga şi Bradley Cooper au urcat un loc în top cu „A Star is Born”, până pe patru. În a şaptea săptămână de la lansare, coloana sonoră a filmului omonim a fost vândută în 62.000 de unităţi.

Cântăreaţa pop Mariah Carey a debutat pentru a 18-a oară în top 10 al Billboard 200, după ce „Caution” a fost vândut în 51.000 de unităţi. Doar trei dintre albumele lui Carey nu au intrat în top 10, iar acestea sunt toate compilaţii: „#1 To Infinity” (locul 29, în 2015), „The Remixes” (locul 26, în 2003) şi „Greatest Hits” (locul 52, în 2001).

„Caution” a fost prefaţat de teaserul „GTFO”, în septembrie, iar primul single de radio este „With You”, urmat de „The Distance” şi „A No No”.

Şi coloana sonoră a „Bohemian Rhapsody” a urcat un loc în clasamentul american al albumelor, până pe şase, după ce, în a cincea săptămână de la lansare, a fost vândută în 48.000 de unităţi.

„Astroworld” al lui Travis Scott a urcat trei locuri în listă, până pe şapte, cu peste 44.000 de unităţi vândute în a 16-a săptămână, iar „Scorpion” al lui Drake, un loc, până pe opt, cu 44.000 de unităţi vândute în a 21-a săptămână de top.

Albumul „A Love Letter to You 3” al lui Trippie Redd a coborât şase locuri, în a doua săptămână, până pe nouă, cu 41.000 de unităţi vândute, iar „Not All Heroes Wear Capes” al lui Metro Boomin s-a calsat pe locul al zecelea, în coborâre două poziţii, după ce a fost vândut în 39.000 de unităţi în a treia săptămână de la lansare.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.