Lungmetrajul „Green Book”, cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în distribuţie, a fost desemnat de The National Board of Review cel mai bun film al anului 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NBR a anunţat marţi seară câştigătorii de anul acesta, iar trofeele vor fi acordate în cadrul unei galei care va avea loc pe 8 ianuarie, la New York.

Filmul regizat de Peter Farrelly este inspirat de povestea adevărată a prieteniei dintre un şofer de origine italiană şi un muzician afro-american ce se leagă în timpul unei călătorii prin Sud, în anii 1960.

Viggo Mortensen a fost desemnat „cel mai bun actor” pentru rolul din acest film care a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul de la Toronto.

Bradley Cooper a fost ales cel mai bun regizor, pentru „A Star is Born”, iar Laduy Gaga, partenera lui din film, a fost desemnată cea mai bună actriţă, în timp ce Sam Elliott, cel mai bun actor în rol secundar.

„If Beale Street Could Talk”, de Barry Jenkins, care va fi lansat pe 14 decembrie, a primit două trofee: „cea mai bună actriţă” (Regina King) şi „cel mai bun scenariu adaptat” (Jenkins).

Pentru scenariu original a fost premiat Paul Schrader - „First Reformed”, cel mai bun lungmetraj de animaţie a fost ales „Incredibles 2”, pentru debut regizoral a fost premiat Bo Burnham („Eight Grade”), „RBG” a fost desemnat cel mai bun documentar, iar „Cold War” al lui Pawel Pawlikowski, cel mai bun film într-o limbă străină.

Ultimul film al lui Orson Welles, „The Other Side of the Wind”, finalizat de Netflix, şi documentarul care îl însoţeşte, „They'll Love Me When I'm Dead”, au primit William K. Everson Film History Award.

Premiul NBR pentru libertatea de expresie a mers la „22 July” şi „On Her Shoulders”.

Anul trecut, marele câştigător a fost „The Post” al lui Steven Spielberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.