Britanicul Ed Sheeran a închis, duminică noapte, festivalul Glastonbury, iar printre momentele importante ale ultimei zile a evenimentului s-a numărat un concert-surpriză susţinut de formaţia The Killers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul pop a fost cap de afiş pentru scena principală a festivalului, după şase ani de la debutul pe una dintre cele mai mici scene ale Glastonbury, potrivit BBC.

În 2011, Ed Sheeran a cântat pe scena Croissant Neuf în faţa a aproximativ 500 de persoane. Duminică, pe Pyramid Stage, el a concertat în faţa unui public mult mai tânăr decât au strâns ambii headlineri de vineri şi sâmbără, Radiohead şi Foo Fighters.

Emoţionat, artistul în vârstă de 26 de ani, a spus că este ”foarte încântat” să se afle acolo, în faţa a aproximativ 80.000 de persoane. ”Aş vrea să spun că era un vis al meu, dar nu credeam că voi ajunge în punctul de a cânta pe această scenă”.

”Pentru cei care nu au văzut niciun concert de-al meu sau nu au auzit nicio piesă scrisă de mine, vă rog să vă prefaceţi că le ştiţi. Pentru cei care au mai fost, vă rog să cântaţi toate versurile”, a spus el mulţimii.

Sheeran a cântat, ca de obicei, fără trupă, folosindu-se de o pedală pentru efecte de chitară şi voce. El a invitat în scenă trupa irlandeză Beoga pentru a-l acompania la piesa ”Nancy Mulligan”, dedicată bunicii din partea tatălui său. Interpretarea a fost urmărită din culise de bunicul artistului.

Acesta a fost al treilea concert pe care Sheeran l-a susţinut la festivalul Glastonbury şi al 49-lea dintre show-urile susţinute anul acesta, când, piesa pe care a interpretat-o cel mai des a fost ”Shape of You”.

Înainte de Ed Sheeran, pe scena principală a urcat trupa Biffy Clyro.

Duminică, pe domeniul Worthy Farm, The Killers a susţinut un concert-surpriză. Scena John Peel a fost gazda evenimentului.

”Se spune că pe scena John Peel cânţi de două ori în carieră - o dată, când eşti în ascensiune, şi încă o dată, când eşti în declin. E minunat să revenim”, a spus liderul Brandon Flowers.

Tot duminică, pe scena principală, au cântat Barry Gibb (solistul Bee Gees) şi trupa funk Chic, aceasta din urmă atrăgând un public numeros. 

Festivalul Glastonbury nu va avea loc în 2018. Peste doi ani, evenimentul va fi mutat, temporar, după cum spun organizatorii, 160 de kilometri spre Midlands.

La ediţia din 2017, pe scenele festivalului au urcat, între alţii, Kris Kristofferson, Royal Blood, Radiohead, Katy Perry, The National, Foo Fighters, Liam Gallagher, Biffy Clyro şi Ed Sheeran. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.