„Girl”, lungmetrajul de debut al belgianului Lukas Dhont, nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” la Globurile de Aur şi propus pentru o nominalizare la aceeaşi categorie a premiilor Academiei Americane de Film, va deschide Oscar Weekend, ce va avea loc între 18 şi 20 ianuarie 2019 la Cinema „Elvire Popesco”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, unde a câştigat patru premii, printre care Caméra d’Or, acordat celui mai bun debut din festival, şi premiul FIPRESCI.

„Girl” va fi lansat pe ecranele din România în februarie 2019, fiind distribuit de Voodoo Films, şi va putea fi văzut în avanpremieră în cadrul evenimentului Oscar Weekend.

Filmul vorbeşte despre un adolescent transgender care visează să devină balerin profesionist. Rolul principal este interpretat de Victor Polster.

Programul celei de-a cincea ediţii a Oscar Weekend va fi anunţat în curând. Evenimentul prezintă, la Bucureşti, o selecţie de filme propuse pentru premiul Academiei Americane de Film la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”. 

Evenimentul are loc înaintea anunţării nominalizărilor pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

Oscar Weekend este organizat de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, având ca parteneri Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.