George şi Amal Clooney vor ajuta 3.000 de copii refugiaţi sirieni să meargă la şcoală anul acesta în Liban, unde, potrivit ONU, 200.000 de copii veniţi din ţări aflate în război sunt privaţi de educaţie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Educaţia celor 3.000 de copii va fi finanţată graţie unui parteneriat de 2,25 de milioane de dolari, anunţat luni între The Clooney Foundation for Justice şi Google, care vor oferi şi echipamente de un milion de dolari de la compania Hewlett Packard.

Parteneriatul cu Unicef va permite ca şapte şcoli publice să ofere educaţie acestor copii care nu sunt şcolarizaţi. El va permite şi testarea unui proiect pilot punând la dispoziţie copiilor libanezi şi refigiaţilor instrumente tehnologice moderne, au spus soţii Clooney. 

”Mii de copii refuigiaţi sirieni se confruntă cu pericolul, cu pericolul de a nu fi niciodată un element productiv al societăţii. O educaţie formală poate permite schimbarea acestui lucru”, a adăugat Amal şi George Clooney într-un comunicat. 

”Nu vrem să pierdem o generaţie întreabă pentru că nu au avut şansă şi s-au născut într-un loc şi într-un moment nepotrivit”, au subliniat ei. 



Mai mult de un milion de sirieni - din care mai mult de 500.000 de copii - sunt înregistraţi ca refugiaţi în Liban, după ce au fugit din ţara lor, unde războiul civil face ravagii de 6 ani şi în urma căruia au murit mai mult de 330.000 de persoane. 

Amal Clooney, născută în Liban înainte ca familia ei să se stabilească în Marea Britanie, este o celebră avocată şi militantă a drepturilor omului. Ea s-a căsătorit cu George Clooney în 2014 şi cuplul are doi gemeni din luna iunie, Alexander şi Ella. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.