Scriitorul american George R.R. Martin a sugerat faptul că serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” ar putea avea o continuare, care ar putea să se inspire din nuvelele sale, informează New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George R.R. Martin, autorul seriei literare ”Cântec de gheaţă şi foc”, pe baza căreia postul de televiziune HBO a realizat serialul ”Urzeala tronurilor”, a sugerat într-un interviu recent faptul că mai multe dintre operele sale literare ar putea fi adaptate pentru micul ecran. 

”Cu siguranţă, producătorii TV nu ar duce lipsă de material”, a declarat George R. R. Martin pentru Entertainment Weekly. 

”Fiecare episod din «The Naked City» - unul dintre serialele de televiziune pe care le urmăream când eram copil - se încheia cu următoarea secvenţă de voice-over: «Sunt opt milioane de poveşti în Naked City. Aceasta e doar una dintre ele». Sunt opt milioane de poveşti şi în Westeros... şi chiar mai multe în Essos şi în tărâmurile de dincolo de el. O lume întreagă de poveşti care aşteaptă să fie spuse. Bineînţeles, dacă HBO este interesat. Cea mai naturală continuare ar fi o ecranizare a poveştilor mele din seria «Dunk & Egg»”, a adăugat romancierul american. 

Volumul ”Tales of Dunk and Egg” (tradus în limba română de editura Nemira cu titlul ”Cavalerul celor şapte regate”, n.r.) conţine o serie de nuvele a căror acţiune este plasată în acelaşi univers cu cel din ”Game of Thrones”, dar cu 90 de ani mai devreme. Poveştile din acest volum prezintă aventurile tânărului cavaler Duncan The Tall, viitorul comandant al Gărzii Regale, şi ale scutierului său, Egg, a cărui identitate este păstrată în mare secret, deoarece el este prinţul Aegon Targaryen, viitorul rege din Westeros. Trei nuvele au fost publicate în această serie, însă George R.R. Martin spune că va mai scrie şi altele.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucerească Tronul de Fier din regatul Westeros.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

În luna ianuarie, George R. R. Martin a anunţat că a depăşit termenul limită ce i-a fost impus de editorii lui în privinţa predării celui de-al şaselea manuscris din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” şi că, din acest motiv, volumul nu va putea fi publicat înainte de debutul celui de-al şaselea sezon din serialul ”Game of Thrones”.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor” va avea premiera pe 25 aprilie. Episoadele vor fi difuzate în România de postul HBO în fiecare luni, la ora 04.00, simultan cu premierele lor din Statele Unite, şi de la ora 20.00, cu subtitrare. Primul episod va fi disponibil fără abonament pe HBO GO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.