Cântăreţul George Michael, care a murit duminică la vârsta de 53 de ani, a primit tratament contra dependenţei de heroină în 2016, au dezvăluit surse din anturajul starului britanic, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul britanic a murit în urma unei insuficienţe cardiace în reşedinţa sa din Goring-on-Thames, o localitate din comitatul Oxfordshore, în prima zi de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, iar surse din anturajul starului afirmă că artistul ”consuma heroină” şi a fost transportat de urgenţă la un spital, la începutul anului 2016, pentru a primi tratament de specialitate după o supradoză.

”A fost transportat în mare grabă la secţia de Urgenţe, de mai multe ori. Consuma heroina. Cred că e uimitor faptul că a rezistat atât de mult”, a dezvăluit o sursă pentru The Daily Telegraph.

Gary Farrow, unul dintre cei mai renumiţi agenţi de presă din Marea Britanie, prieten apropiat al cântăreţului George Michael, a dezvăluit pentru The Sun că ”accesul facil la droguri” a determinat moartea starului.

”Consider că accesul facil la droguri a fost cauza problemelor sale. Am crezut că George era prea deştept pentru a se implica în consumul de substanţe ilegale, dar, odată ce această boală (dependenţa de droguri, n.r.) se instalează, e greu să lupţi împotriva ei”, a adăugat Gary Farrow. 

Potrivit mai multor surse, insuficienţa cardiacă - cauza morţii artistului, potrivit managerului acestuia, Michael Lippman - este frecvent întâlnită în rândul consumatorilor de heroină.

Cântăreţul George Michael a murit duminică, la vârsta de 53 de ani, a anunţat agentul său de presă, citat de BBC. Cântăreţul britanic, care s-a lansat cântând în grupul pop Wham! din anii 1980 şi şi-a construit apoi o carieră de succes în calitate de artist solo, ”a murit împăcat în reşedinţa lui”, potrivit agentului de presă al starului britanic.

Insuficienţa cardiacă este o posibilă cauză a morţii lui George Michael, conform managerului său, Michael Lippman, anunţă CNN, care citează Press Association.

De asemenea, Poliţia cercetează decesul artistului, considerându-l "neaşteptat, dar nu suspect".

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, în anii 1980. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”.

George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum ”Careless Whisper”, ”Faith”, ”Last Christmas”, ”Wake Me Up Before You Go Go”, ”Freedom”, ”I Want Your Sex”, ”Jesus to a Child, ”Fastlove”, ”Spinning The Wheel”, ”Don't Let the Sun Go Down on Me” - un duet celebru cu Elton John - şi ”Killer (Papa was a rolling stone)”.

Artistul britanic a fost recompensat cu numeroase trofee, inclusiv cu două premii Grammy, trei Brit Awards şi trei American Music Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.