Actorul George Clooney le-a transmis elevilor supravieţuitori ai atacului armat din februarie de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland că, datorită acţiunilor lor, se simte din nou mândru de ţara lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o ediţie specială a The Guardian US, care a apărut vineri, actorul a semnat o scrisoare emoţionantă în care i-a felicitat pe elevi pentru campania naţională privind siguranţa în şcoli şi controlul armelor de foc, dar şi pentru demonstraţia „March for Our Lives” programată pentru sâmbătă, la Washington, pentru care el şi soţia sa au donat 500.000 de dolari.

Ediţia de vineri a The Guardian US i-a avut drept editori invitaţi pe membrii echipei ziarului Eagle Eye al liceului Marjory Stoneman Douglas din Florida.

Platforma Eagle Eye este folosită pentru a susţine marşul de sâmbătă şi pentru a atrage atenţia asupra problemei controlului armelor de foc şi siguranţei în şcoli, „într-o asemenea măsură încât guvernul să nu ne mai poată ignora”.

Eagle Eye a publicat interviuri cu senatorii Bernie Sanders şi Marco Rubio. În plus, elevii i-au solicitat lui George Clooney acordarea unui interviu, actorul însă a refuzat, susţinând că „oricine ar fi rugat va fi mândru, dar este mult mai eficient dacă este vorba despre oameni tineri”.

„Felicitări pentru munca incredibilă pe care o faceţi voi şi colegii voştri pentru a face ţara un loc mai sigur”, a scris el. „Amal şi cu mine va sprijinim 100% şi vom participa la marşul de pe 24 din DC, dar simţim că acesta este marşul vostru. Momentul vostru”.

Clooney a continuat: „Faptul că niciun adult nu va lua cuvântul pe scena de la Washington este un mesaj puternic transmis lumii - dacă noi nu putem face ceva legat de violenţa cu arme de foc, atunci voi puteţi (...) Mă faceţi să fiu din nou mândru de ţara mea”.

Săptămâna aceasta, supravieţuitori ai atacului armat de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland au apărut pe coperta revistei Time, cu titlul „Enough” (Destul, n.r.).

Atacul armat de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, a avut loc pe 14 februarie 2017. Acesta a fost cel mai sângeros atac armat la o şcoală americană de la cel din Newtown, în Connecticut, din urmă cu peste cinci ani. Nikolas Cruz, fost elev al liceului, care fusese exmatriculat, a ucis 17 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.