Geddy Lee, liderul trupei Rush, a declarat într-un interviu acordat SiriusXM că Neil Peart s-a retras din activitate, renunţând definitiv să bată la tobe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Basistul a spus: „Neil s-a retras. Nu s-a retras doar din Rush, ci din a bate la tobe. Nu mai face asta, îşi trăieşte viaţa. Lucru cu care ne-am împăcat eu şi Alex (Lifeson). Suntem în continuare prieteni. De fapt, Alex şi cu mine l-am vizitat chiar acum câteva săptămâni şi ţinem legătura”.

„Alex locuieşte foarte aproape de mine şi ne vedem în mod constant la cină, pentru că îi place să bea tot din pivniţa mea cu vinuri. Suntem cu toţii prieteni, vorbim, dar perioada aceea a vieţii noastre s-a încheiat”, a mai spus Lee, citat de Rolling Stone.

Rush a fost complet inactivă de când a încheiat turneul „R40 Live”, în 2015. În documentarul „Time Stand Still” (2016) a fost dezvăluit că Neil Peart, acum în vârstă de 66 de ani, a avut serioase probleme fizice în timpul turneului. „Neil s-a străduit în turneul ăla să cânte la cea mai mare capacitate a sa, din cauza durerilor şi a altor lucruri care se petreceau cu el”, a mai spus Lee. „Iar el este un perfecţionist şi nu a vrut să facă mai puţin decât aştepta lumea de la el. Asta l-a motivat pe parcursul întregii cariere şi aşa a vrut să iasă, iar eu respect total asta”.

După încheierea turneului, Lee s-a concentrat pe scrierea cărţii „Geddy Lee’s Big Beautiful Book Of Bass”, însă acum, după ce a terminat-o şi a fost lansată, nu exclude să facă din nou muzică: „Nu ştiu când şi ce formă va lua. Nu ştiu dacă Alex şi cu mine vom face ceva împreună. Chiar nu m-am gândit atât de departe”.

Formaţia progressive rock Rush a fost înfiinţată în 1968, în Toronto, Canada. Trupa a cunoscut succesul în formula Geddy Lee (voce, bas, clape), Alex Lifeson (chitară), Neil Peart (tobe).

Rush a primit şapte nominalizări la premiile Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2013. În 2015, trupa care a lansat 20 de albume de studio, a anunţat că renunţă la turneele mondiale. În decembrie 2016, Rush a sărbătorit patru decenii de la lansarea albumului „2112”, iar o ediţie specială, „2112- 40th”, a fost lansată în format CD şi DVD. Dave Grohl, Taylor Hawkins şi producătorul Nick Raskulinecz, Alice in Chains, Billy Talent şi Steven Wilson apar pe acest disc interpretând piese ale grupului canadian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.