Controversatul cântăreţ englez Gary Glitter, condamnat la închisoare pentru pedofilie, nu va primi bani pentru drepturi de autor, după ce o piesă a lui a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului „Joker”, au transmis Snapper Music şi Universal Music Publishing Group, care deţin drepturile asupra catalogului lui şi spun că nu îl plătesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe coloana sonoră a filmului regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rol principal, se regăşeşte piesa „Rock and Roll Part 2” (1972).

Melodia englezului a fost folosită pentru una dintre scenele importante din film - când Arthur Fleck, interpretat de Phoenix, dansează pe un lung şir de trepte şi se transformă în emblematicul personaj.

Glitter (pe numele real Paul Gadd), în vârstă de 75 de ani, a avut succes în anii 1970 - 1980 pe scena glam rock britanică. La finalul anilor 1990, a fost arestat pentru că deţinea în computerul personal materiale pornografice cu minori. În 2015, a fost găsit vinovat pentru tentativă de viol, agresiune şi pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată în vârstă de 13 ani. El a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

Deţinătorii drepturilor pentru piesele din catalogul lui Glitter au declarat că starul căzut în dizgraţie nu va primi bani de pe urma melodiei folosite în „Joker”, scrie The Guardian, care citează LA Times.

Snapper Music, care deţine catalogul, a specificat: „Gary Glitter nu este plătit. Nu am avut legături cu el”.

Universal Music Publishing Group a spus, de asemenea, că nu i-a plătit drepturi de autor: „Drepturile asupra cântecelor lui Gary Glitter sunt deţinute de UMPG şi alte părţi, astfel că UMPG nu îi plăteşte drepturi de autor sau alte compensaţii”.

„Joker” a fost recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia, unde a avut premiera mondială, iar în primele două săptămâni de la lansarea în cinematografe a generat încasări de 548,2 milioane de dolari, la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.