Concursuri, spectacole, o paradă şi scurte croaziere pe Dunăre vor avea loc începând de joi şi până duminică în municipiul Galaţi, manifestări reunite în cadrul evenimentului "Zilele Dunării", pentru care Primăria a alocat peste 290.000 de lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform programului anunţat de Primăria Galaţi, deschiderea oficială a evenimentului Zilele Dunării va avea loc joi în holul central al Universităţii „Dunărea de Jos”, cu vernisajul expoziţiei de artă plastică „Galaţi – capitala dunăreană a României” care va rămâne deschisă până duminică, 2 iulie, ora 18,00.

La eveniment, prof. Maria Magdalena Tuluş va susţine conferinţa „Galaţiul de altădată – Port dunărean – consideraţii istorice”. Totodată, va fi lansată campania „Selfie cu cartea pe care o citesc” – concurs cu premii, iar în spaţiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărţi ce vor fi oferite vizitatorilor. De asemenea, va fi şi un concert susţinut de trupa “Kalofonis”. 

Pe de altă parte, de la ora 17,00, la baza sportivă „Atlas” din strada Stadionului nr. 9, va debuta concursul naţional de tenis “Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă.

Pe Faleza Dunării, între orele 16.30 – 22,00 vor fi organizate scurte croaziere pe Dunăre, cu trei nave, în total circa 500 de persoane urmând să se bucure de plimbările gratuite pe fluviu.

Evenimentele dedicate Dunării vor continua şi vineri, când în intervalul orar 17,00 – 21,00 se va desfăşura, în premieră, „Summer Parade” - un “eveniment la care sunt invitaţi toţi gălăţenii. Astfel, asociaţii, cluburi, şcoli de muzică şi dans, elevi, studenţi, familii împreună cu prieteni, copii, însoţiţi de animale de companie se vor putea deplasa în ritmul muzicii, asigurată de pe platforme mobile. “Summer Parade” va începe de la ora 17.00 din zona blocurile P si se va deplasa până la Grădina Publică unde se va organiza un flash mob pentru cel puţin 600 de persoane în jurul orei 20.00. Fiecare grup va putea prezenta în mişcare sportul sau activităţile recreative pe care le practică. 

Sâmbătă, pe Faleza Inferioară, de la ora 9,00 se va desfăşura “Crosul Dunării” - concurs dedicat copii până în 14 ani, tineri peste 14 ani, adulţi, persoane cu dizabilităţi şi animale de companie. Potrivit organizatorilor, distanţele vor fi diferite în funcţie de categoriile de vârste, în competiţii separate pentru femei şi bărbaţi. Se vor acorda premii şi pentru cel mai tânăr şi pentru cel mai vârsnic participant, dar şi pentru mămicile cu bebeluşi clasate pe primele trei locuri, precum şi pentru primii trei clasaţi însoţiţi de animale de companie. Toţi alergătorii vor primi diplomă de participare la competiţie.

Tot în 1 iulie, în Piaţa Domnească, de la ora 19,30 va avea loc un spectacol de gală ce va putea fi urmărit de pe circa 350 de de scaune, puse la dispoziţie de către organizatori. Zilele Dunării 2017 se vor încheia duminică, 2 iulie, cu un concurs de ciclism “montan” urban. Acesta se va desfăşura în Valea Ţiglinei începând cu ora 10,00, şi vor participa amatori dar şi ciclişti legitimaţi.

Pentru organizarea acestor evenimente Primăria a alocat suma de 291.000 de lei fără TVA, în urma unei licitaţii câştigate de către firma SC Dunărea SA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.