„Fixeur”, de Adrian Sitaru, care a fost propunerea României pentru o nominalizare la Oscar, a primit marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor, la gala care a avut loc luni seară la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde lungmetrajul „Ana, mon amour”, pe care Călin Peter Netzer l-a prezentat la Berlinala 2017, a primit cele mai multe trofee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Ana, mon amour” a fost recompensat cu cinci trofee la cea de-a 46-a gală a premiilor Uniunii Cineaştilor din România: pentru regie şi premiu special al juriului - Călin Peter Netzer, pentru interpretare feminină - Diana Cavallioti, pentru interpretare masculină - Mircea Postelnicu, şi pentru montaj - Dana Bunescu.

„Un pas în urma serafimilor”, lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu, a primit patru distincţii, potrivit ucin.ro. Actorul Ştefan Iancu, care deţine rolul principal în film, a primit o diplomă specială din partea juriului care a acordat premiul „Adrian Enescu" pentru muzică originală lui Marius Leftărache şi premiul pentru interpretare masculină rol secundar - lui Ali Amir. În plus, regizorul Daniel Sandu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scenariu.

Pentru rol secundar feminin a fost premiată Amalia Ciolan, pentru rolul Maria din filmul „Offstage”, iar regizorul Emanuel Pârvu a fost recompensat cu premiul Opera Prima „Alexandru Tatos” pentru lungmetrajul de debut „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”.
Oleg Mutu a primit premiul pentru cea mai bună imagine, pentru filmele „Perfect sănătos”, de Anca Damian, şi „Vara s-a sfârşit”, de Radu Potcoavă.

Premiul pentru costume a fost acordat Doinei Levintza şi Adinei Bucur, pentru filmul „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, în timp ce premiul pentru scenografie a revenit Alexandrei Alma Ungureanu, pentru filmul „Perfect sănătos”. Pentru machiaj a fost premiată Dana Roşeanu, pentru „Aniversarea” (r. Dan Chişu) şi „Breaking News” (r. Iulia Rugină).

Premiul pentru coloana sonoră a revenit lui Mihai Orăşanu, pentru filmele „Portrete în pădure” (r. Dinu Tănase) şi „Lovesc, deci exist” (r. Marius Barna).

Adrian Silişteanu, producător şi coscenarist al lungmetrajului „Fixeur”, a fost premiat la categoria cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, pentru „Scris/ Nescris”.

Premiul pentru film documentar de lung şi scurt metraj i-a revenit lui Andrei Teodorescu pentru „Muzică de petrecere”, iar premiul pentru film de animaţie, lui Sergiu Negulici, pentru „Splendida moarte accident”.

Liviu Tofan a fost premiat la categoria film de televiziune, pentru „Braşov 1987 - Doi ani prea devreme”.

Premii academice au revenit actorului actorului Dan Nuţu, inginerului de sunet Anuşavan Salamanian, directorului de imagine Călin Ghibu şi criticului Călin Căliman (In Memoriam).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.