A 75-a gală de decernare a premiilor Globurile de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles, a reprezentat şi cea mai puternică exprimare a unui punct de vedere prin vestimentaţie. Vedetele au purtat ţinute negre, în semn de susţinere a iniţiativei „Time’s Up”, împotriva abuzului sexual şi pentru a promova egalitatea de gen la Hollywood şi în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Globurile de Aur 2018: „Big Little Lies” şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, marii câştigători

Actori şi actriţe, alături de activişti şi iniţiatoarea campaniei #MeToo, Tarana Burke, au adoptat ideea că defilarea pe covorul roşu nu este doar o apariţie, ci o platformă pentru a vorbi despre femei.

Actriţele au transmis ideea că moda poate face diferenţa în relatarea unei poveşti, după un an de proteste pe podiumurile de modă şi străzi, totul începând cu Marşul Femeilor din martie 2017, scrie The Hollywood Reporter.

Casele de modă care au îmbrăcat vedetele, precum Calvin Klein şi Prabal Gurung, au anunţat că vor face donaţii pentru fondul „Time's Up”.

Criticii au decis ca anul acesta să nu realizeze un top al celor mai prost îmbrăcaţi pe covorul roşu, ci una a celor mai reuşite ţinute, pentru că Hollywood-ul este o industrie construită pe imagine.

Deşi nu toată lumea a fost de acord să poarte negru - Rose McGowan a fost una dintre vedetele care au refuzat - imaginea grupurilor purtând aceeaşi nuanţă a fost una puternică.

Debra Messing şi Alexis Bledel
Debra Messing şi Alexis Bledel

Debra Messing a purtat o creaţie a newyorkezului Christian Siriano, în timp ce Jessica Biel a fost îmbrăcată într-o rochie din tul semnată Dior, iar Millie Bobby Brown a ales o rochie scurtă neagră din mătase de la Calvin Klein.

Actriţa Allison Williams a ales o rochie Giorgio Armani, cu o pată de culoare portocalie, iar Dakota Johnson a purtat Gucci, ea fiind imaginea parfumului „Bloom” al casei de modă.

Alexis Bledel, cunoscută din serialele „Gilmore Girls” şi „The Handmaid s Tale”, a purtat două piese Oscar de la Renta - alb şi negru - una dintre cele mai apreciate apariţii în pantaloni.

Saorise Ronan, starul din „Lady Bird” şi protagonista „Broooklyn” (2015), a fost una dintre cele mai interesante apariţii de pe covorul roşu - într-o rochie futuristică Versace.

Mandy Moore şi-a făcut apariţia într-o rochie cu guler Rosie Assoulin, în timp ce Caitriona Balfe a purtat Chanel, iar actriţa de televiziune Tracee Ellis Ross a ales o creaţie Marc Jacobs.

La gala de duminică, studiourile Fox Searchlight Pictures au câştigat cele mai multe trofee - 6 (patru pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” şi două, pentru „The Shape of Water”), iar HBO a primit 4 premi (pentru „Big Little Lies”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.