Archewell, fundaţia lui Meghan şi Harry, este în vizorul autorităţilor americane. Biroul de recensământ al organizaţiilor caritabile din California a pus-o pe lista sa de organizaţii "rău-platnice" pentru că "nu şi-a prezentat rapoartele anuale şi/sau taxele de reînnoire", potrivit unei scrisori datate 3 mai, transmisă de Sky News. Sussex neagă acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O organizaţie aflată pe lista celor care nu respectă legea (...) nu mai are dreptul (...) să solicite sau să plătească fonduri caritabile", continuă scrisoarea. "Organizaţia poate fi supusă unor sancţiuni, iar listarea sa poate fi suspendată sau chiar revocată de către consiliu".

Potrivit NBC News, Archewell nu a primit la timp cecul pentru taxa de reînnoire a înregistrării către Census Bureau. Fundaţia susţine că cecul a fost trimis la timp, dar s-a pierdut pe drum şi că a fost transmis un nou cec.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Am investigat cu atenţie şi suntem în măsură să confirmăm că Fundaţia Archewell este pe deplin conformă şi la zi cu plăţile sale", a declarat luni, 14 mai, un purtător de cuvânt al fundaţiei pentru E! News.
"Plăţile au fost efectuate imediat şi în conformitate cu procedurile IRS", a continuat purtătorul de cuvânt. "În plus, toate documentele necesare au fost trimise de fundaţie fără erori sau malversaţiuni".

După ce al doilea cec a fost trimis, Archewell se aşteaptă ca problema să fie rezolvată în termen de şapte zile lucrătoare.

Fundaţia Archewell a fost lansată de Harry şi Meghan în 2020, în urma retragerii lor din rolurile din familia regală britanică pentru a se muta în California.

Potrivit site-ului lor, scopul lor este de a "identifica nevoile imediate, de a pune în aplicare iniţiative semnificative şi de a conduce schimbări pe termen lung".

"Acceptăm provocarea prin a ne arăta, a acţiona şi a ne folosi reputaţia noastră excepţională pentru a ajuta şi a uni comunităţile - locale şi globale - prin acte de serviciu şi solidaritate", se arată pe site-ul fundaţiei, care susţine proiecte în domeniul noilor tehnologii şi al eticii, al mass-media, al sprijinului pentru părinţi etc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.