Regizorul Francis Ford Coppola va investi fonduri proprii de 120 de milioane de dolari pentru proiectul „Megalopolis”, de mult timp în lucru, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineastul a scris „Megalopolis” la începutul anilor 1980 şi este în discuţii cu Oscar Isaac, Forest Whitaker şi Cate Blanchett pentru a finaliza proiectul. 

Problemele cu care s-a confruntat Coppola au fost cauzate de costurile mari de producţie pe care niciun studio nu a vrut să şi le asume.

Coppola a declarat, într-un interviu pentru revista GQ, că marii directori de studiouri de la Hollywood au reacţionat la „Megalopolis” „în acelaşi fel ca atunci când am câştigat cinci premii Oscar şi eram cel mai în vogă regizor, ca atunci când le-am arătat „Apocalypse Now” şi le-au spus: „Asta vreau să fac acum”. Deţin drepturile pentru Apocalypse Now. Ştiţi de ce? Pentru că nimeni nu a vrut să-l producă”. 

El a adăugat: „Aşa că imaginaţi-vă, dacă asta s-a întâmplat când aveam 33 de ani, atunci când câştigasem toate premiile şi doborâsem fiecare record şi totuşi nimeni nu a vrut să mi se alăture, atunci cum credeţi că reacţionează acum? Ştiu că „Megalopolis”, cu cât îl fac mai personal şi cu cât îl fac mai mult ca un vis pentru mine, cu atât va fi mai greu de finanţat”. 

Intriga filmului rămâne încă un mister. 

Pentru a finanţa proiectul, Coppola va aloca 120 de milioane de dolari şi „a vândut o parte semnificativă din imperiul său de plantaţii de vie, astfel încât să poată folosi un procent din vânzare drept garanţie pentru linia de credit cu scopul de a realiza în sfârşit filmul”.

„Megalopolis” este prezentat drept povestea unui arhitect care încearcă să creeze o utopie la New York. „Conceptul filmului este de a-l face în tradiţia filmelor lui Cecil B. DeMille (regizorul „The Ten Commandments”) şi „Ben-Hur”, dar într-un cadru modern, situat în America”, explică cineastul.

Întrebat de GQ dacă finanţarea din fonduri proprii a filmului „Megalopolis” ar putea să repete eşecul cu filmul „One From the Heart”, pentru care Francis Ford Coppola a achitat datorii la bănci mai mulţi ani, cineastul a răspuns: „Nu-mi pasă de impactul financiar. Nu înseamnă nimic pentru mine”.

Regizorul nu a anunţat o dată pentru debutul producţiei. 

Din 1997, Coppola a realizat doar trei filme la finalul anilor 2000: „Tinereţe fără tinereţe”, „Tetro” şi „Twixt”. De atunci, el a lansat noi versiuni ale mai multor filme, între care „Apocalypse Now” şi „Naşul III”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.