Francis Ford Coppola, un cunoscut cineast american premiat cu Oscar şi proprietar de podgorii, a încheiat un contract în regim de exclusivitate cu Academia de film americană, pentru a deveni furnizorul oficial de vinuri la următoarele trei ediţii ale galelor Oscar, în urma unui parteneriat similar încheiat cu organizatorii Festivalului Sundance, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, Francis Ford Coppola Winery a semnat un contract de furnizor în exclusivitate pentru gala premiilor Oscar din următorii trei ani, dar şi pentru ediţia din 2017 a Festivalului Sundance.

Contractul acoperă ceremoniile Oscar din anii 2017, 2018 şi 2019, dar şi o serie de evenimente conexe, precum Governors Ball şi petrecerea oficială ce este organizată de Academia de film americană după fiecare gală Oscar. Cu această ocazie, Francis Ford Coppola şi directorul de producţie al podgoriei sale, Corey Beck, au creat mai multe sortimente de vinuri personalizate, dar şi sortimente comemorative. 

Cineastul american a devenit interesat de producţia de vinuri după ce a achiziţionat o podgorie în celebra Napa Valley din California în anul 1975. 

Francis Ford Coppola Winery, podgoria lui Coppola, aflată în Geyserville, California, este doar una dintre afacerile cineastului, fiind amenajată sub forma unui parc de distracţii cu specific viticol, despre care renumitul regizor şi scenarist spune că reprezintă ”o lume de basm a vinurilor”.

Contractul de sponsor al Festivalului Sundance stipulează organizarea unor petreceri în această podgorie, dar şi un parteneriat, denumit ”The Big Picture”, ce implică realizarea unui desen mural din dopuri de plută cu specific viticol, personalizat şi supradimensionat, ale cărui dimensiuni vor continua să crească pe durata întregului festival.

Mai multe vedete din industria cinematografică s-au aventurat în ultimii ani în domeniul producţiei de vinuri, printre aceştia numărându-se nume sonore de la Hollywood, precum Drew Barrymore, Emilio Estevez, John Lasseter, Olivia Newton-John, Jason Priestley, Sam Neill şi, recent, Brad Pitt şi Angelina Jolie.

Francis Ford Coppola, născut pe 7 aprilie 1939, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi regizori şi producători de film din lume şi, pe parcursul unei cariere prestigioase, a fost recompensat cu cinci premii Oscar. În afara filmelor din trilogia ”Naşul”, cineastul american a regizat şi alte pelicule apreciate de critici şi de public, precum ”Apocalipsul acum/ Apocalypse Now”, ”Golanii/ Rumble Fish”, ”Dracula” şi ”Omul care aduce ploaia/ The Rainmaker”.

De asemenea, cineastul american, în vârstă de 77 de ani, şi-a lansat propria companie de producţie cinematografică, American Zoetrope, în 1969. Cu ajutorul ei, Francis Ford Coppola a produs peste 50 de filme, inclusiv trilogia ”Naşul”, ”Apocalypse Now”, ”American Graffiti”, ”Rumble Fish”, ”The Cotton Club”, ”Lost in Translation”, ”The Bling Ring”, ”On the Road” şi ”Life After Beth”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.