Fotografii de la filmările controversatei pelicule ”Performance”, cu Mick Jagger în rol principal, care nu au fost nepublicate timp de 46 de ani, au fost expuse la Sotheby's din Londra, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările, realizate de Cecil Beaton, surprind momente de pe platourile de filmare ale peliculei în care a debutat ca actor solistul formaţiei The Rolling Stones.

În ”Performance”, regizat de Donald Cammell şi Nicolas Roeg, Mick Jagger joacă rolul unui fost star rock cu preferinţe sexuale dintre cele mai diverse şi amator de droguri.

Din cauza nuanţelor legate de homosexualitate, a violenţei explicite, a descrierii drogurilor şi scenelor de sex, ”Performance” a fost ”îngropat” de Warner Bros. timp de doi ani, după care a fost lansat.

”Cei de la studiouri au citit scenariul, aşa că ar fi trebuit să ştie în ce se bagă. Dar au urât cu adevărat filmul. Au tot spus că este obscen”, şi-a amintit producătorul Sandy Lieberson, care se afla la primul proiect în acest rol.

Înainte de asta, el a fost agentul pentru TV şi cinema al formaţiei The Rolling Stones.

(Foto: Cecil Beaton)
(Foto: Cecil Beaton)

Cecil Beaton, care îi fotografiase pe membrii formaţiei britanice în Marrakech cu un an înainte, s-a imprietenit cu Jagger, pe care îl descria în jurnalul lui drept ”sexi, însă complet asexuat”. ”Ca model, este natural”, mai nota el.

Prin fotografiile sale, Beaton a captat aura senzuală şi elegantă pe care filmul în sine nu a reuşit să o transmită, mai scriu jurnaliştii CNN. 

Expoziţia "«Performance» by Cecil Beaton" organizată de Sotheby's reprezintă prima dată când aceste lucrări sunt arătate publicului. Ea a fost inaugurată vineri şi va fi deschisă până pe 23 decembrie, la S|2 Gallery din Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.