Fotografii alb-negru realizate în timpul primului turneu The Rolling Stones, în 1963, vor fi văzute de public pentru prima dată într-o expoziţie ce va fi deschisă luna aceasta la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile, realizate într-un studio de înregistrări din Londra şi la un concert din Cardiff (Ţara Galilor), au fost păstrate de fotograful Gus Coral sub pat timp de 50 de ani.

Coral, care avea vârsta de 26 de ani când a realizat fotografiile, îşi aminteşte că s-a gândit încă de atunci că trupa va fi una de succes.

„Evident, nu ştiam că vor rezista toţi aceşti ani şi că vor fi atât de deosebiţi, dar ştiam că sunt speciali”, citează Reuters. „Tocmai ne ridicam după Al Doilea Război Mondial şi existau anumiţi oameni care erau un fel de lideri în găsirea unui nou drum, a unei noi culturi. Şi ei erau unii dintre aceştia”.

În timp ce îi urmărea pe Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts şi Brian Jones înainte de a înregistra „I Wanna Be Your Man” în Londra, Coral a spus că a fost impresionat de profesionalismul lor.

Împreună cu câţiva prieteni, el a înregistrat concertul din Cardiff, la care a avut acces nerestricţionat.

Fotografiile vor fi expuse sub numele „Black & White Blues - Where it all Began”, la The Curtain, între 18 noiembrie şi 2 decembrie.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It's Only Rock 'n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) şi „Bridges to Babylon” (1997). În prezent, grupul este format din Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară). Grupul britanic a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.