Formaţia Guns N' Roses a dat în judecată un producător de bere din Colorado (în vestul Statelor Unite) pentru că şi-a numit o bere "Guns 'N' Rosé", muzicienii denunţând "pagube ireparabile" cauzate de această încălcare premeditată a mărcii înregistrate, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berea artizanală în chestiune - al cărei nume a fost modificat fiind pus accent pe litera "e" cu referire la un vin roze - a fost fabricată de Oskar Blues Brewery, care face parte din grupul Canarchy Craft Brewing Collective.

În plângerea depusă, joi, la tribunal federal din Los Angeles, grupul american hard rock acuză producătorul de bere că vinde produse care ''se folosesc în mod intenţionat, în scop comercial, de prestigiul şi reputaţia'' Guns N' Roses, "fără aprobarea, autorizarea sau consimţământul GNR".

Formaţia solicită daune-interese şi rambursarea taxelor juridice. Totalul nu a fost divulgat. 

"Urmare directă şi imediată a actelor ilegale ale acuzatului, GNR a suferit şi continuă să sufere şi/sau va suferi probabil prejudicii", se arată în plângere. 



Grupul californian estimează că producătorul implică, cu acest nume şi într-o manieră greşită, o legătură cu formaţia folosind un joc de litere pentru a-şi vinde berea. Potrivit celor de la Guns N' Roses, acest produs este vândut din 2018. 

Contactat de AFP, Oskar Blues Brewery nu a oferit un răspuns imediat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.