Grupul Fleetwood Mac nu va accepta vreodată revenirea chitaristului şi solistului Lindsey Buckingham, concediat în urmă cu doi ani, a declarat bateristul Mick Fleetwood pentru revista Rolling Stone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fleetwood a exclus posibilitatea unei reveniri a lui Buckingham în trupă. După despărţirea de muzician, grupului s-au alăturat Mike Campbell care a cântat cu Tom Petty and The Heartbreakers şi Neil Finn de la Crowded House.

Întrebat dacă vede un scenariu în care trupa va cânta din nou cu Buckingham, Fleetwood a spus: „Nu. Fleetwood Mac este o creatură ciudată. Suntem foarte ataşaţi de Neil şi Mike. Nu are rost să discutăm, aşa că trebuie să spun nu. Este o adevărată dramă pentru Fleetwood Mac, fără îndoială. Moştenirea lăsată de el e vie şi în bună stare, aşa cum ar trebui. E o parte importantă care nu va fi luată vreodată şi pe care niciunul dintre noi nu o va ponegri”.

El a continuat: „Neil şi Mike îi poartă un mare respect lui Lindsey. Situaţia nu a fost una secretă. Nu am fost fericiţi. Nu funcţiona şi ne-am despărţit”.

În decembrie 2018, Buckingham a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu foştii săi colegi din Fleetwood Mac privind procesul pe care el l-a intentat după ce a fost dat afară din trupă înaintea turneului mondial. El nu a divulgat termenii înţelegerii încheiate, însă a lăsat să se înţeleagă că nu va reveni în grup. „Sunt aproape convins că nu o voi face”. 

La începutul anului trecut, a fost supus unei operaţii pe cord deschis.

Buckingham s-a alăturat trupei în 1975 şi a cântat cu Fleetwood Mac până în 1987. Alături de Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie şi Stevie Nicks a lansat „Rumors” (1977), cel mai de succes album al grupului, care a fost vândut în peste 40 de milioane de copii.

Buckingham a revenit în trupă în 1997, iar în 2017 a lansat un album, duet cu McVie.

Fleetwood Mac este o trupă rock britanică-americană formată în 1967, la Londra, care a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a trupei nu a durat mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american. Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei, exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.

Trupa a avut succes în perioada blues, de la sfărşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când grupul Fleetwood Mac i-a avut în componenţă pe Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Al doilea album cu Buckingham şi Nicks, intitulat „Rumours”, a devenit cel mai bine vândut album din istorie la vremea respectivă şi a avut patru melodii care au ajuns în Topul 10 american (inclusiv piesa „Dreams", care este singurul No 1 al trupei în Statetele Unite). Discul „Rumours” a petrecut 31 de săptămâni pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat premiul Grammy la categoria „cel mai bun album al anului”. Până în prezent, albumul „Rumours” a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Fleetwood Mac a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când în trupă se afla şi Bob Welch, şi în anii 1990, când au avut loc alte modificări de componenţă, înainte de revenirea soliştilor Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial. Formaţia americană a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.