Festivalul de Film de la Veneţia a anunţat ultimele producţii din lineup-ul celei de-a 77-a ediţie: "Fiori, Fiori, Fiori!", un scurtmetraj filmat de Luca Guadagnino în timpul izolării, regizor nominalizat la Oscar pentru "Call Me By Your Name", şi filmul american "Run Hide Fight", de Kyle Rankin, despre un masacru la un liceu, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele filme vor fi proiectate în afara competiţiei festivalului, care se va desfăşura la Lido, între 2 şi 12 septembrie. 

Directorul artistic al festivalului Alberto Barbera a descris filmele drept "două modele de filmare extrem de diferite, ce reprezintă cu toate astea expresia unei energii creative identice şi competitive". 

În documentarul "Fiori, Fiori, Fiori!", filmat în timpul izolării, Guadagnino călătoreşte în Sicilia pentru a bate la uşile prietenilor din copilărie şi pentur a discuta cu ei experineţa din timpul pandemiei. 

Filme „de peste tot din lume”, din mai mult de 50 ţări, au fost alese în selecţia de anul acesta. Între acestea, lungmetraje semnate de Andrei Konchalovski, Michel Franco şi Chloé Zhao. 

Actriţa australiană Cate Blanchett va prezida juriul internaţional. Ei îi vor sta alături regizoarele şi scenaristele Veronika Franz (Austria) şi Joanna Hogg (Marea Britanie), scriitorul Nicola Lagioia (Italia), cineaştii Christian Petzold (Germania) şi Cristi Puiu (România) şi actriţa Ludivine Sagnier (Franţa).

Juriul va acorda trofeele Leul de Aur, Leul de Argint - Marele premiu al juriului, Leul de argint - regie, Coppa Volpi pentru cel mai bun actor, Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă, trofeul pentru scenariu, un premiu special şi premiul „Marcello Mastroianni” pentru tineri actori.

Cât priveşte secţiunea Orizzonti, juriul va fi prezidat de regizoarea franceză Claire Denis, iar cel care va acorda premiul „Luigi De Laurentiis” pentru debut va fi condus de regizorul italian Claudio Giovannesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.