Filmul „Vinovatul/ The Guilty”, lungmetrajul de debut al danezului Gustav Möller, care a avut premiera mondială în competiţia oficială de la festivalul Sundance şi este propunerea Danemarcei pentru o nominalizare la Oscar 2019, va rula în cinematografele româneşti din 9 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După Sundance, unde a fost recompensat cu premiul publicului, filmul a câştigat acelaşi trofeu şi la International Film Festival Rotterdam, Transilvania International Film Festival (TIFF), Montclair Film Festival şi Seattle International Film Festival.

Asger Holm (Jakob  Cedergren), centralist la serviciul de urgenţă 112, răspunde la apelul unei femei răpite. Când convorbirea se întrerupe brusc, începe o disperată căutare a victimei şi a agresorului. Folosindu-se doar de telefon, Asger se aruncă într-o cursă contracronometru pentru a salva femeia aflată în pericol, dar curând îşi dă seama că lucrurile nu sunt ceea ce par.

„Vinovatul” este un thriller minimalist, filmat în timp real, într-un interior unic, cu un personaj care vorbeşte permanent la telefon.

Filmul va fi distribuit în România de Bad Unicorn, cu sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.