Filmul de aventuri „Sonic the Hedgehog”, lansat weekendul trecut, a înregistrat cele mai mari încasări pentru o adaptare a unui joc video.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, din distribuţia căruia fac parte James Marsden, Jim Carrey şi Ben Schwartz, care şi-a împrumutat vocea ariciului albastru, a generat, în primul weekend, încasări de 57 de milioane de dolari, la nivel nord-american, şi de 43 de milioane de dolari, la nivel internaţional, potrivit boxofficemojo.com.

Rezultatele sunt peste aşteptări, deoarece, în mod obişnuit, filmele bazate pe jocuri video sunt respinse de cinefili. Regizorul Jeff Fowler a cerut redesenarea ariciului după ce fanii s-au arătat nemulţumiţi atunci când au văzut primul trailer. Filmul a costat 87 de milioane de dolari, lansarea lui a fost amânată trei luni pentru ca personajul principal să fie redefinit, iar această decizie a funcţionat.

Sonic face echipă cu şeriful local (James Marsden) pentru a-l învinge pe răufăcătorul doctor Robotnik (Jim Carrey). 

„Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn”, cu Margot Robbie şi Ewan McGregor în distribuţie, a coborât un loc în box office-ul nord-american după a doua săptămână de la debut, când a generat încasări de 17,1 milioane de dolari.

Adaptarea horror „Fantasy Island”, o versiune a serialului din anii 1970, despre o staţiune de pe o insulă magică, a debutat pe poziţia a treia în top, cu încasări de 12,4 milioane de dolari. Filmul este regizat de Jeff Wadlow şi din distribuţie fac parte Maggie Q şi Lucy Hale.

Lungmetrajul romantic „The Photograph”, alcătuit din mai multe poveşti din trecut şi prezent, a debutat pe locul al patrulea în box office-ul nosrd-american, cu încasări de 12,2 milioane de dolari. Din distribuţie fac parte Issa Rae şi LaKeith Stanfield.

Locul al cincilea în clasament a fost ocupat de „Bad Boys for Life”, în coborâre trei poziţii. În al cincilea weekend de la debut, filmul cu Will Smith şi Martin Lawrence în distribuţie a generat încasări de 11,3 milioane de dolari.

Drama de război „1917”, regizată de Sam Mendes, una dintre favoritele la Oscar 2020, a coborât trei locuri în clasament, până pe şase. În al optulea weekend de la debut, filmul a generat încasări de 8 milioane de dolari.

Filmul de aventuri „Jumanji: The Next Level” a coborât două locuri, până pe şapte, după ce, în al zecelea weekend de la premieră, a generat încasări de 5,7 milioane de dolari.

„Parasite”, marele câştigător al galei Oscar 2020, a ocupat locul al optulea, în urcare trei poziţii. După ce a fost desemnat „cel mai bun film” şi s-a impus la categoriile regie (Bong Joon-ho), lungmetraj internaţional şi scenariu original, filmul lansat în urmă cu 19 săptămâni a generat weekendul acesta încasări de 5,5 milioane de dolari, la nivel nord-american, iar la nivel global, încasările lui totale au crescut cu aproximativ 30 de milioane de dolari, până la 175 de milioane de dolari.

Producţia sud-coreeană este şi cel mai de succes film câştigător al trofeului Palme d'Or.

Filmul de aventuri „Dolittle”, cu Robert Downey Jr., a coborât cinci locuri, până pe nouă, după ce, în al cincilea weekend, a generat încasări de 5 milioane de dolari.

Comedia „Downhill”, cu Julia Louis-Dreyfus şi Will Ferrell în distribuţie, a debutat pe poziţia a zecea, cu încasări de 4,6 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.