Filmul "Să nu ucizi", regizat de Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru şi inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câţiva ani, va avea premiera pe 1 martie în cinematografele din 29 de oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va putea fi văzut astfel în prima săptămână în Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Iaşi, Lugoj, Moineşti, Odobeşti, Oneşti, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara şi Vaslui.

"Am făcut filmul pentru ca am fost revoltată. Şi nu e vorba doar despre problema spitalelor. E vorba despre toată corupţia care e în societatea noastră la toate nivelurile. Şi mă mai revoltă că ne-am obişnuit cu asta şi că ni se pare ceva atât de normal", spune Gabi Şarga.

Filmul îl urmăreşte pe Cristian, un chirurg tânăr şi ambiţios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

"Nu trebuie doar să faci un lucru rău pentru a fi vinovat. Există şi alte forme de culpă. A şti şi a nu face nimic înseamnă a fi complice. Mai mult decât atât, a nu şti nu te absolvă de vină, te face doar un un ignorant acuzabil de neştiinţa ta. Acest film este despre vinovăţiile fiecăruia dintre noi, despre tăcerile noastre complice, despre lenea noastră de a acţiona, de a lua atitudine", a spus Cătălin Rotaru.

"Să nu ucizi" îi are în distribuţie pe actorii Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuţ Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleşi, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeş, Mihai Bauman.â

În cadrul proiecţiilor speciale ce vor avea loc pe 25 februarie în Bucureşti la Cinema "Elvire Popesco", pe 28 februarie în Cluj la Cinema Victoria în cadrul Cinematecii TIFF şi pe 6 martie în Sibiu la Centrul Cultural "Ion Besoiu", în cadrul programului ESTE Filmul de Miercuri - ESTE Film Festival, publicul se va întâlni cu o parte din echipa filmului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.