Filmul „Sorry Angel/ Plaire, aimer et courir vite”, regizat de Christophe Honoré, este câştigătorul prestigiosului premiu „Louis Delluc” pe 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un juriu format din 14 critici de film, condus de Gilles Jacob, fost preşedinte al Festivalului de la Cannes, a ales câştigătorul de anul acesta dintr-o listă de 13 pelicule

Filmul lui Honoré, cu Vincent Lacoste şi Pierre Deladonchamps, este o tragicomedie despre homosexualitate şi a avut premiera în cadrul Festivalului de la Cannes. Cei doi actori au fost premiaţi pentru interpretare la Festivalul de la Sevilia.

Între lungmetrajele aflate pe lista pentru premiul „Louis Delluc” s-au numărat „Memoir of War”, de Emmanuel Finkiel, propunerea Franţei pentru o nominalizare la Oscar, „The Sistsres Brothers”, de Jacques Audiard, şi „High Life”, cu Robert Pattinson şi Juliette Binoche.

Premiul „Louis Delluc” a fost creat în 1937, în onoarea criticului şi jurnalistului francez, considerat unul dintre cei care au pus bazele criticii de film. Printre cei care au fost premiaţi de-a lungul timpului se numără Jean Renoir, Robert Bresson, Louis Malle, Alain Resnais, Agnes Varda, Francois Truffaut, Leos Carax, Jacques Audiard şi Olivier Assayas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.