Filmul ”Octav”, regizat de Serge Celebidachi, cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în rolurile principale, va fi lansat în cinematografe pe 6 octombrie, iar cel mai tânăr actor din distribuţie este Alessia Tofan, descoperită în urma unei campanii naţionale desfăşurate online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, filmat  în perioada 21 martie - 27 aprilie, la Câmpulung, în judeţul Argeş, şi în studiourile din Buftea (Ilfov), îi are în distribuţie, printre alţii, pe Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale şi Maria Obretin, dar şi pe Alessia Tofan, în vârstă de 10 ani, care a fost descoperită pe Facebook, în urma unei campanii naţionale de selectare care a durat opt luni.

Ea joacă rolul Anei, prima iubire din copilărie a personajului principal masculin.

”Alessia are un talent înnăscut. A fost o plăcere să lucrez cu ea, a dat dovadă de un profesionalism rar întâlnit şi sunt convins că va avea o carieră extraordină”, a transmis regizorul filmului, Serge Celebidachi, într-un comunicat.

Un alt tânăr actor din echipa lungmetrajului este Eric, fiul lui Andrei Aradits, care, la 12 ani, joacă rolul lui Octav (copilul), personaj care, la maturitate este interpretat de Marcel Iureş.

”Octav” este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Intrigantă şi originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav, în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în acelaşi timp prizonier al trupului său îmbătrânit.

"Octav" este o coproducţie România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Filmul are un buget de 1,4 milioane de euro şi este produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.

Imaginea este semnată de reputatul cineast italian Blasco Giurato, cunoscut pentru colaborările sale cu regizorii Giuseppe Tornatore, pentru ”Cinema Paradiso” (premiat cu Oscar pentru ”cel mai bun film străin”), şi cu David Lean, la ”Dr. Zhivago”. 

Muzica filmului este asigurată de compozitorul român Vladimir Cosma, câştigător a două premii César pentru ”cea mai bună muzică de film” (“Diva”, în 1982, şi ”Le Bal”, în 1984).

Serge Ioan Celebidachi, fiul renumitului dirijor şi compozitor Sergiu Celibidache, a absolvit Universitatea de Teatru şi Artă Dramatică din Indiana (Bloomington) şi a făcut un master în film la Şcoala Internaţională de Film din Londra. A scris mai multe scenarii şi a regizat documentarul “Grădina lui Celibidache”, un portret al maestrului Sergiu Celibidache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.