Filmul „Ocean's 8” al Warner Bros., cu distribuţie majoritar feminină, s-a impus în box office-ul nord-american, după ce a debutat cu încasări de peste 40 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cele trei zile de weekend, producţia ce le are în distribuţie pe Anne Hathaway, Sandra Bullock, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Rihanna, Mindy Kaling şi cântăreaţa rap Awkwafina a generat încasări de 41,5 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Cât priveşte încasările la nivel internaţional, lansat în 16 ţări, filmul regizat de Gary Ross - care a avut un buget de 70 de milioane de dolari - a generat încasări de 12,2 milioane de dolari.  

Acesta a fost cel mai bun debut al dintre cele patru filme ale francizei, din ultimii 17 ani. Aproximativ 70% din spectatorii peliculei au fost femei şi tot atâţia, cu vârste de 25 de ani sau mai mult. 

Sandra Bullock joacă rolul Debbie, sora lui Danny Ocean, care a fost jucat de George Clooney în cele trei producţii regizate de Steven Soderbergh. Povestea filmului urmăreşte formula cunoscută a filmelor „Ocean's”: Debbie este eliberată din închisoare şi organizează o bandă de specialiste pentru a fura bijuterii la Met Gala.

„Solo: A Star Wars Story” (Disney - Lucasfilm), spinoff regizat de Ron Howard, a coborât, după al treilea weekend de la premieră, pe locul al doilea în box office-ul nord-american, după ce a generat încasări de 15,1 milioane de dolari. Filmul a reuşit să îşi depăşească cu puţin bugetul de aproximativ 300 de milioane de dolari, generând la nivel global 312,2 milioane de dolari.

Pelicula „Deadpool 2” (Fox), cu cu Ryan Reynolds în rol principal, a coborât un loc în clasament, până pe trei. După al patrulea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 13,6 milioane de dolari.

Filmul horror „Hereditary” (A24), cu Tony Collette şi Gabriel Byrne în distribuţie, a debutat pe locul al patrulea în top, cu încasări de 13 milioane de dolari. Pelicula a fost prezentată la ediţia de anul acesta a Sundance Film Festival şi reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Ari Aster.

În coborâre un loc faţă de weekendul precedent, „Avengers: Infinity War” (Disney - Marvel) s-a plasat, după al şaptelea weekend de la premieră, pe poziţia a cincea, cu încasări de 6,8 milioane de dolari. La nivel global, filmul a depăşit pragul de 2 miliarde de dolari încasări.

„Adrift” (STX Entertainment - Lakeshore), regizat de Baltasar Kormakur, cu Shailene Woodley în rol principal, a coborât trei locuri, până pe şase, după ce - în al doilea weekend de la premieră - a generat încasări de 5 milioane de dolari.

Comedia „Book Club” (Paramount), cu Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen şi Mary Steenbergen în distribuţie, a coborât două locuri, până pe şapte, după ce, în al patrulea weekend de la premieră, a generat încasări de 4,2 milioane de dolari.

Thrillerul de acţiune „Hotel Artemis” (Global Road), cu Jodie Foster în rol principal, a debutat pe poziţia a opta în topul nord-american, după ce a generat încasări de 3,1 milioane de dolari.

Filmul horror-SF „Upgrade”, produs de Goalpost Pictures şi Automatic Entertainment, a coborât, după al doilea weekend, trei poziţii, până pe nouă, cu încasări de 2,2 milioane de dolari.

Pe locul al zecelea, în coborâre trei locuri, s-a clasat „Life of the Party” (Warner Bros.), care a generat încasări de 2,1 milioane de dolari în al cincilea weekend de la premieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.