”(M)ucenicul/ The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, unul dintre cele mai apreciate filme care vorbesc despre fundamentalismul religios şi unul dintre puţinele plasate în lumea ortodoxiei, va fi lansat pe marile ecrane din România pe 31 martie, distribuit de Transilvania Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima săptămână, filmul va rula în cinematografe din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Braşov, Craiova, Piteşti, Târgu Jiu, Oradea, Botoşani, Focşani, Deva, Iaşi, Baia Mare, Bistriţa, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe şi Gura Humorului, potrivit distribuitorului.

Spectatorii din Capitală îl pot viziona în avanpremieră duminică, de la 19.30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Inspirat de fenomenul global al fanatismului religios în rândul tinerilor, dar şi de evenimentele din ţara sa, unde Biserica Ortodoxă, sub regimul lui Vladimir Putin, a căpătat un rol esenţial în politică, educaţie şi societate, regizorul Kirill Serebrennikov a preluat piesa germană ”Martyr”, de Marius von Mayenburg, şi a adaptat-o pentru Rusia. 

”Era o vreme când valuri de adolescenţi sfidători îşi afirmau independenţa intelectuală în faţa părinţilor, rupându-se de religie. Astăzi, în epoca agnosticismului, să te apuci să citeşti Biblia poate părea un act de rebeliune cel puţin la fel de şocant, lucru dovedit în «(M)ucenicul», splendidul film al lui Kirill Serebrennikov, un tur ameţitor de wrestling moral care te loveşte mai tare decât o mahmureală după o beţie cu tradiţionala Nastoyka”, a scris publicaţia americană Variety despre film.

”(M)ucenicul” a primit cronici entuziaste la Festivalul de la Cannes, unde a rulat în competiţia Un Certain Regard şi a obţinut premiul ”François Chalais”, acordat filmelor care promovează valorile jurnalismului.

Regizor de teatru, film şi televiziune, Kirill Serebrennikov (născut în 1969) a absolvit Fizica, în 1992, la Universitatea de Stat Rostov din Rusia. În 2008, a iniţiat un curs experimental de regie şi actori la Şcoala de Artă Teatrală din Moscova, care a devenit, patru ani mai târziu, Studio Seven. Din 2012, Kirill Serebrennikov este director artistic al Gogol Center din Moscova. A câştigat numeroase premii în teatru, film şi televiziune. ”(M)ucenicul” este al patrulea lungmetraj al său, după ”Playing the Victim” (2006, marele premiu la Kinotavr Russian Open Film Festival şi Rome Film Festival), ”Yury’s Day” (selectat în competiţie la Festivalul de la Locarno 2008) şi ”Betrayal” (selecţionat în competiţie la Festivalul de la Veneţia 2012).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.