Filmul „Valurile/ Las Olas”, de Adrián Biniez, prezentat în competiţia latin-americană a Festivalului de la Mar del Plata, va rula din 25 ianuarie în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru „Gigante” (2009), primul său film, argentinianul Adrián Biniez a câştigat la Berlinală premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun debut de lungmetraj și premiul „Alfred Bauer”.

Următorul lui film, „El 5 de talleres” (2014), a fost proiectat în România, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

„Valurile/ Las Olas” (Uruguay - Argentina), lansat în 2017, a fost prezent şi în selecția Festivalului Internațional de Film de la San Sebastián, iar în România a putut fi vizionat în 2018, în competiția celei de-a treia ediții a festivalului Pelicula – Latin American Film & Experience. 

Epuizat după o zi de muncă, Alfonso (38 ani) se duce pe plajă și se scufundă în mare. Revenind la suprafață, se trezește pe o altă plajă, într-un alt an. Părinții lui îl așteaptă, strigându-l de la mal. Alfonso vede și înțelege lumea cu mintea de adult, chiar dacă ei îl tratează ca pe un copil de 11 ani.

Este începutul unei călătorii fantastice, căci Alfonso retrăiește toate vacanțele din viața sa într-o ordine aleatorie. Intimitatea și nostalgia, amintirea fostelor iubite, a prietenilor din copilărie și adolescență, a fiicei sale și a propriei sale singurătăți sunt elementele prezente în acest film.

Filmul va rula în prima săptămână la Bucureşti, la Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Union, Grand Digiplex Baneasa, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, şi la Cinema „Bela Lugoşi” din Lugoj.

Avanpremiera filmului este programată pentru marţi, începând cu ora 18.30, la Cinema „Elvire Popesco”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.