Filmul "La passion de Dodin Bouffant", de Tran Anh Hung, care a câştigat premiul pentru Regie la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, a fost ales să reprezinte Franţa pentru o nominalizare la Premiile Oscar, a anunţat joi Centre National de la Cinématographie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, care va avea premiera în cinematografe la 8 noiembrie, a fost selectat dintr-o listă de cinci lungmetraje, printre care şi ultimul câştigător al premiului Palme d'Or de la Cannes, "Anatomie d'une chute", de Justine Triet, în urma unui comitet format din producători, reprezentanţi de vânzări la nivel internaţional şi distribuitori americani ai fiecărui film preselecţionat.

"The Passion of Dodin Bouffant", adaptare după un roman elveţian din 1920, urmăreşte duo-ul format la sfârşitul secolului al XIX-lea de gastronomul Dodin (Benoît Magimel) şi bucătăreasa Eugénie (Juliette Binoche), uniţi de o complicitate personală şi culinară.

Următoarea ceremonie de decernare a premiilor Oscar este programată să aibă loc la 10 martie 2024, la Los Angeles.

Înainte de aceasta, o listă scurtă de 15 filme internaţionale va fi dezvăluită la 21 decembrie 2023, înainte de cele cinci finaliste la 23 ianuarie 2024.

Anul trecut, filmul "Saint-Omer" al regizoarei Alice Diop a fost ales să reprezinte Franţa la Oscaruri.

Ultimul film francez care şi-a adjudecat Oscarul pentru cel mai bun film internaţional a fost "Indochine", de Régis Wargnier, în 1993.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.