Filmul „Gloria/ Glory”, regizat de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov, o parabolă socială care explorează corupţia, diferenţele de clasă şi prăpastia dintre zonele urbane şi cele rurale din Bulgaria contemporană, a câştigat, duminică, trofeul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiat deja la festivaluri de film importante, precum Locarno şi TIFF, „Gloria/ Glory” a cucerit publicul şi juriul Cinepolitica „pentru felul în care portretizează politica balcanică actuală, mixând o poveste dramatică cu elemente de comedie, dar mai ales pentru maniera în care un film de ficţiune este construit prin mijloace specifice unui film documentar”.

„Of Fathers and Sons”, un documentar regizat de sirianul de origine kurdă Talal Derki, care face spectatorii părtaşi la intimitatea unei familii de fundamentalişti islamici, a fost premiat cu o Menţiune Specială.

„Este un film care ar putea fi controversat în România, pentru care probabil că publicul nu este pregătit, iar cine îl vede, ar trebui să o facă cu mintea deschisă”, a precizat juriul Cinepolitica 2018 despre acest documentar.

În perioada 18 – 22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco şi Institutul Balassi din Bucureşti, spectatorii Cinepolitica au putut vedea 16 filme de ficţiune şi documentare, printre care s-au numărat „În întuneric/ In The Fade”, cea mai nouă producţie semnată de Fatih Akin,  „Interpretul/ The Interpreter”, un road movie în regia lui Martin Sulik, cu cineastul ceh Jiri Menzel în rolul principal, şi multipremiatul lungmetraj de debut al regizorului român Daniel Sandu, „Un pas în urma serafimilor”.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.