Filmul fantasy „Vânătorul de monştri/ Monster Hunter” a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, iar alte patru lungmetraje au intrat în top 10 după primul weekend de la lansarea în cinematografe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Monster Hunter", regizat de Paul W.S. Anderson, cu Milla Jovovich în rol principal, a fost vizionat de 3.743 de spectatori şi a generat încasări de 85.600 de lei, potrivit datelor oferite News.ro de Cinemagia.

Lungmetrajul este bazat pe jocul video realizat de Capcom. Când Lt. Artemis şi soldaţii săi loiali sunt transportaţi într-o nouă lume, ei intră într-o bătălie disperată de supravieţuire împotriva unor duşmani cu puteri incredibile.

Pe locul al doilea în topul românesc s-a clasat „Casa bântuită Haunt”, regizat de Scott Beck şi Bryan Woods. Mai mulţi prieteni ajung, de Halloween, într-o casă bântuită, în cautarea de experienţe inedite, însă noaptea devine una de groază şi ei realizează că unele coşmaruri pot deveni realitate.

Lungmetrajul a fost vizionat, în primul weekend, de 810 spectatori şi a generat încasări de 15.858 de lei.

Drama „Servitorii/ Servants”, regizată de Ivan Ostrochovský, cu Vlad Ivanov în distribuţie, a debutat pe locul al treilea, cu 569 de spectatori şi încasări de 8.239 de lei.

Filmul aduce în atenţie un subiect controversat în Europa de Est: colaborarea preoţilor cu regimul totalitar. Acţiunea are loc în anul 1980. Michal (Samuel Polakovič) şi Juraj (Samuel Skyva) sunt elevi la un seminar teologic în Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca şcoala lor să nu fie închisă, profesorii îşi modelează elevii în aşa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: cea uşoară, a colaborării cu regimul, sau cea în care devine el ţinta regimului. Vlad Ivanov este ofiţer al poliţiei politice însărcinat să-i urmărească, să-i convertească şi, în final, să-i înlăture pe cei care refuză să colaboreze.

După ce a petrecut ultimele două săptămâni în fruntea clasamentului, animaţia „Trolii descoperă lumea/ Trolls World Tour” a coborât trei locuri. În al 19-lea weekend de la premieră, a fost vizionată de 394 de spectatori şi a generat încasări de 6.812 lei.

„Berliner”, regizat de Marian Crişan, cu Ion Sapdaru, Ovidiu Crişan şi Maria Junghietu în distribuţie, a debutat pe poziţia a cincea în top, cu 534 de spectatori şi încasări de 4.758 de lei. 

Filmul are în centru un politician aflat în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European care rămane blocat la Salonta. El este găzduit de un cetăţean obişnuit, tractorist de meserie, iar politicianul îşi va continua campania electorală din casa acestuia, punând la cale un plan cameleonic.

Al cincilea debut al weekendului este „Adevărul/ La vérité”, cel mai recent film al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda, cu Catherine Deneuve, Juliette Binosche şi Ethan Hawke în distribuţie. Lungmetrajul a fost vizionat de 260 de spectatori şi a înregistrat încasări de 4.124 de lei.

Filmul vorbeşte despre legături de familie, decepţie şi responsabilitate, combinând drama şi comedia „aşa cum ele co-există şi în viaţa reală”, după cum spune regizorul.

Top 10 al box office-ului românesc de weekend este completat de comedia „Un tataie de coşmar/ The War with Grandpa”, cu Robert De Niro şi Uma Thurman în distribuţie, de animaţia „Salvaţi de Crănţănei/ Animal Crackers”, de thrillerul „Un hoţ cinstit/ Honest Thief”, cu Liam Neeson în rol principal, şi de filmul live-action „Mulan”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.