Pelicula ”Eu, Daniel Blake/ I, Daniel Blake”, regizată de Ken Loach, premiată cu Palme d'Or în 2016 şi desemnată cel mai bun film britanic la gala premiilor BAFTA 2017, va fi lansată vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula îi are în rolurile principale pe Dave Johns şi Hayley Squires, iar scenariul este scris de Paul Laverty.

Daniel Blake a muncit ca tâmplar în Newcastle timp de mai multe decenii. Din cauza unui infarct, trebuie să ia o pauză de mai multe luni. Este pentru prima dată când are nevoie de ajutor din partea statului. Medicii nu îi recomandă să muncească, funcţionarii îl găsesc apt de muncă. Din întâmplare o întâlneşte pe Katie şi pe cei doi copii ai ei, cu care leagă o relaţie de prietenie. Împreună luptă cu birocraţia şi absurditatea ei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”I, Daniel Blake” este distribuit în România de Independenţa Film.

Ken Loach, născut pe 17 iunie 1936, este un regizor englez de film şi televiziune. Cunoscut pentru stilul său regizoral marcat de naturaleţe şi realism, Ken Loach a abordat adeseori chestiuni sociale în filmele sale, aceste aspecte fiind evidenţiate în pelicule precum ”Cathy Come Home”, ”Riff-Raff” şi ”Privatizarea/ The Navigators”. A câştigat numeroase trofee importante şi a fost nominalizat de multe ori la trofeul Palme d'Or de la Cannes - pe care l-a câştigat în 2006 cu filmul ”The Wind That Shakes The Barley” - cu pelicule emoţionante, în rândul cărora se remarcă lungmetraje precum ”Ploaia de pietre/ Raining Stones”, ”Agenda ascunsă/ Hidden Agenda”, ”Pământ şi Libertate/ Land and Freedom”, ”Numele meu este Joe/ My Name is Joe”, ”Pâine şi trandafiri/ Bread and Roses”, ”În căutarea lui Eric/ Looking for Eric”, ”Partea îngerilor/ The Angels' Share” şi ”Salonul lui Jimmy/ Jimmy's Hall”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.