Lungmetrajul „Eternals/ Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, care reprezintă o expansiune a acestuia prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul şi i-au modelat istoria şi civilizaţiile de la începutul timpului, va fi lansat în cinematografele româneşti pe 5 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când creaturile monstruoase numite Devianţii, despre care se credea că sunt pierdute în istorie, revin în mod misterios, Eternii sunt obligaţi să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.

„Este vorba despre un grup de nemuritori incredibili, dar prin călătoria lor ajungem să explorăm ce înseamnă să fii om şi istoria umanităţii pe această planetă”, spune regizoarea Chloé Zhao într-un comunicat.

Producătorul Kevin Feige explică: „Filmul are o dimensiune epică, cuprinzătoare, pe măsura multor generaţii, cu o echipă diversă de zece supereroi pe care suntem încântaţi să îi prezentăm lumii. Deşi continuă tradiţia Universului cinematografic Marvel, filmul deschide de asemenea un nou drum şi este un precursor al viitoarelor producţii Marvel”.

În noua peliculă joacă, printre alţii, Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek.

Filmul este produs de Kevin Feige şi Nate Moore şi regizat de Chloé Zhao, premiatpă cu Oscar pentru „Nomadland/ Ţinutul nomazilor”. Louis D’Esposito, Victoria Alonso şi Kevin de la Noy sunt producătorii executivi.

Scenariul este semnat de Chloé Zhao şi Chloé Zhao & Patrick Burleigh şi Ryan Firpo & Kaz Firpo.

Cine sunt eternii

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au debutat în 1976, au fost sursa de inspiraţie a filmului.

Eternii sunt o rasă de extratereştri nemuritori de pe îndepărtata planetă Olympia care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja omenirea de o serie de prădători extratereştri - Devianţii. Eternii au fost alertaţi cu privire la ameninţarea Deviantă de către Celestiali, o rasă de constructori cosmici care au fost întâlniţi în „Guardians of the Galaxy”.

Misiunea Eternilor de a petrece mii de ani pe Pământ pentru a proteja umanitatea, civilizaţia şi planeta derivă din gândirea contemporană despre modul în care oamenii comunică între ei pe tot globul.

Povestea se desfăşoară pe două perioade de timp - o parte, în trecut, când au funcţionat ca o echipă formidabilă şi o unitate familială apropiată, şi o alta, în prezent, când grupul s-a fracturat şi s-a despărţit, mulţumit să trăiască printre oameni, practic ascunzându-se la vedere. Însă ameninţarea Devianţilor înseamnă că Eternii trebuie să lase deoparte neînţelegerile şi să se regrupeze.

SERSI (Gemma Chan) este o gânditoare, iar energia ei cosmică se manifestă ca transmutaţie a materiei. Ea este capabilă să manipuleze şi să schimbe un obiect în altul. Este de încredere, grijulie şi îşi foloseşte mintea şi puterile pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

IKARIS (Richard Madden) este un luptător, are o putere supremă şi o forţă incredibilă. Energia lui cosmică îi permite să zboare şi să arunce cu raze puternice din ochi. Îşi ia în serios responsabilităţile ca Etern şi este foarte hotărât. Este independent, cu o mentalitate clară şi îi place să deţină controlul.

AJAK (Salma Hayek) este o gânditoare şi singura dintre Eterni care are olegătură directă cu Celestialii. Ea este simbolul matriarhatului şi conducătorul spiritual al Eternilor.

THENA (Angelina Jolie) este un Etern foarte puternic şi o luptătoare incredibilă. Alături de prietenul ei apropiat, Ghilgameş, este unul dintre cei mai puternici războinici ai grupului.

DRUIG (Barry Keoghan) este un gânditor, iar energia sa cosmică este puterea de a controla mintea. El îşi poate folosi puterea pentru a-şi influenţa semenii Eterni şi a folosit-o pentru a controla mintea oamenilor.

KINGO (Kumail Nanjiani) este un luptător şi este capabil să creeze explozii puternice de energie cosmică din mâinile sale. Este entuziast şi încrezător şi are şi atitudine şi fler. Kingo îl admiră foarte mult pe Ikaris şi vrea să fie un erou important ca el.

PHASTOS (Brian Tyree Henry) este un gânditor, iar energia sa cosmică îi oferă puterea de a ajuta la progresul omenirii. El este unul dintre cei mai deştepţi oameni din univers, fiind tehnopat şi maestru inventator. La fel ca Sersi, Phastos a format un ataşament faţă de oameni şi se bucură de compania lor.

GILGAMESH (Don Lee aka Ma Dong-Seok) este un luptător, fiind cel mai puternic Etern. El îşi poate folosi energia cosmică pentru a crea un exoschelet care îi amplifică puterea. Când nu este în luptă, Ghilgameş este amabil şi relaxat şi îi place să se bucure de viaţă.

MAKKARI (Lauren Ridloff) este o luptătoare, iar energia ei cosmică o face cea mai rapidă femeie din univers. Ea face totul în viteză, de la alergare până la lectură. Aleargă mai repede decât viteza sunetului. În prezent, ea este dezamăgită şi un pic plictisită de viaţa de pe Pământ.

SPRITE (Lia McHugh) este un luptător şi un povestitor. Ea are puterea de a crea iluzii din energia ei cosmică şi se poate face invizibilă pe sine şi pe ceilalţi. Are 7.000 de ani şi există în corpul unei fete de 12 ani, ceea ce este frustrant pentu că nu vrea să fie tratată ca un copil.

DANE WHITMAN (Kit Harington) lucrează la Muzeul de Istorie Naturală din Londra actuală şi are o legătură specială cu Sersi.

KARUN (Harish Patel) este valetul şi videograful lui Kingo. El a fost cel mai bun prieten al lui Kingo de zeci de ani şi legătura sa cu umanitatea. Îl ţine pe Kingo ancorat în realitate.

„Eternals/ Eternii” este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera pe 5 noiembrie 2021, în formatele IMAX 3D, Dolby Atmos, 4DX, 3D şi 2D.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.