Filmul „Donbass”, pentru regia căruia Sergei Loznitsa a fost premiat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2018, va rula din 1 februarie în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Donbass” este un portret în 13 capitole al uneia dintre cele mai tulburate zone din Europa zilelor noastre.

Filmul vorbeşte despre conflictul armat din estul Ucrainei. Cu Valeriu Andriuţă în distribuţie, lungmetrajul descrie conflictul care a izbucnit, în 2014, între forţele guvernului ucrainean şi separatiştii susţinuţi de ruşi, ca pe un show horror absurd.

Producţia ucraineană, care a fost propunerea Ucrainei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019, a primit şi marele premiu al Festivalului de la Sevilia.

„Donbass” este al patrulea lungmetraj al lui Loznitsa. Toate celelalte trei - „My Joy”, „In a Fog” şi „A Gentle Creature” - au fost prezentate în selecţia oficială de la Cannes.

Coproducţia Germania – Ucraina – Franţa – România – Olanda l-a avut ca director de imagine pe Oleg Mutu.

Din 1 februarie, „Donbass” va putea fi vizionat în cinematografe din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Piteşti, Sfântul Gheorghe, Constanţa, Bârlad şi Arad.

Filmul va fi distribuit în România de Digital Cube Production Studio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.