Filmul „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Theodor Olteanu, va avea premiera internaţională la Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cel mai longeviv eveniment de gen din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizorul va fi prezent la proiecţia din 30 iunie, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.

Producţia a avut premiera mondială la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost selectat în competiţia programului Zilele Filmului Românesc.

„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei şi o societate înţepenită în reverii despre o presupusă tradiţie. Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar şi azi”, explică regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Regizorul Bogdan Theodor Olteanu a realizat scurtmetrajele „Duminică dimineaţa” (2014), „Lampioane chinezeşti” (2015) şi „Dumneavoastră, tu” (2015), dar şi piesa de teatru „Cea mai călduroasă zi din an” (2017). Rolurile principale sunt interpretate de actriţele Silvania Mihai şi Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu împreună cu Ana Ivan şi Denisa Niţă. Filmul este un produs independent, fără sursă de finanțare publică.

Festivalul de Film de la Edinburgh a fost înfiinţat în anul 1947 şi reprezintă cel mai vechi festival de film anual din lume. La ediţia din acest an, care are loc între 20 iunie şi 1 iulie, sunt prezentate peste 120 de filme şi sunt programate mai mult de 100 de evenimente conexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.