Filmul „Casa Gucci/ House of Gucci”, regizat de Ridley Scott, cu Lady Gaga şi Adam Driver în distribuţie, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama detaliază asasinarea lui Maurizio Gucci (jucat de Adam Driver) şi decăderea dinastiei din industria modei. Lady Gaga joacă rolul Patriziei Reggiani, fosta soţie a lui Maurizio care a fost acuzată şi condamnată pentru asasinarea lui, după ce a părăsit-o pentru o femeie mai tânără. Patrizia Reggiani a executat 18 ani de închisoare, primind porecla Black Widow, înainte de a fi eliberată în 2016.

Povestea este bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston şi Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuţie fac parte Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino şi Mădălina Ghenea.

În primul weekend pe marile ecrane româneşti, lungmetrajul a generat încasări de 970.964 de lei, potrivit cifrelor Cinemagia.

„Encanto”, cea mai nouă producţie Disney, a debutat pe poziţia secundă, cu încasări de 315.231 de lei.

Animaţia spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar şi casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieţii de zi cu zi. Când însă descoperă că magia care înconjoară Encanto e în pericol, Mirabel decide ca ea, cea mai comună dintre Madrigali, să fie cea care salvează totul.

Al şaptelea film din seria „Resident Evil”, „Bun venit în Raccoon City/ Welcome to Raccoon City”, a intrat în clasament pe locul al treilea, cu încasări de 206.181 de lei.

Cândva prosper şi gazdă a gigantului farmaceutic Umbrella Corporation, Raccoon City este acum un orăşel oarecare, îmbătrânit şi prăfuit. Odată plecată, compania a lăsat o moştenire monstruoasă. Când răul dă pe-afară şi începe să bântuie străzile, vieţile localnicilor se schimbă dramatic, iar câţiva supravieţuitori trebuie să afle ce a lăsat în urmă Umbrella dacă vor să mai prindă răsăritul.

Filmul fantasy „Eternii/ Eternals”, producţie Marvel regizată de Chloé Zhao, s-a clasat pe locul al patrulea, în coborâre trei locuri, după ce, în al patrulea weekend, a generat încasări de 153.357 de lei.

Cel de-al 26-lea titlu din Universul Cinematografic Marvel îi are în distribuţie pe Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek.

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au debutat în 1976, au fost sursa de inspiraţie a filmului.

Un alt film fantasy, „Dune”, a ocupat locul al cincilea, în coborâre trei poziţii, după ce, în al şaselea weekend a generat încasări de 149.997 de lei.

Ecranizarea lui Denis Villeneuve a romanului omonim scris de Frank Herbert îi are în distribuţie pe Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac şi Zendaya.

Top 10 al box office-ului românesc de weekend este completat de filmul horror „Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let There Be Carnage”, drama „Regele Richard/ King Richard”, filmul de acţiune „Nu e vreme de murit/ No Time to Die” şi de animaţiile „Ron o ia razna/ Ron's Gone Wrong” şi „Familia Monstrulescu 2/ Monster Family 2”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.