Filmul "Call Me by Your Name", premiat cu Oscar la categoria "cel mai bun scenariu adaptat" la ediţia a 90-a a galei de la Los Angeles, a fost interzis de ministerul Culturii din Tunisia, potrivit Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea premierei sale în Tunis, distribuitorul Lassaad Goubantini nu a primit nicio explicaţie oficială şi a dedus că ministrul şi subordonaţii săi s-au simţit jenaţi de subiectul filmului: o poveste de dragoste, în timpul unei veri, dintre un tânăr şi un asistent universitar. 

După anunţul interzicerii filmului, DVD-urile au avut aceeaşi soartă. 

Anul trecut, 71 de homosexuali au fost condamnaţi la închisoare în Tunisia. Cei care fac parte din această minoritate sexuală riscă în Tunisia trei ani de închisoare şi un "test anal".  

În 2015, preşedintele Republicii, Béji Caïd Essebsi, a reiterat dorinţa de a nu modifica articolul 230 din Codul Penal, care incriminează homosexualitatea. 

James Ivory, care a câştigat trofeul Oscar al categoriei "cel mai bun scenariu adaptat”, pentru filmul "Call Me by Your Name” la gala Oscar 2018, a devenit şi cel mai vârstnic laureat. Scenariul lui este bazat pe romanul omonim al lui André Aciman, lansat în 2007.

Filmul a fost premiat, la aceeaşi categorie, şi de Sindicatul scenariştilor americani şi de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), precum şi la Critics' Choice Awards.

Filmul a mai avut trei nominalizări la Oscar, la categoriile: "Cel mai bun film", "Cel mai bun actor" (Timothée Chalamet), "Cântec original" ("Mystery of Love", Sufjan Stevens).

Ivory a mai regizat filme precum "A Room with a View" (1985), "Howards End" (1992), "The Remains of the Day" (1993), toate nominalizate la Oscar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.