Filmul "Bacalaureat", pentru care Cristian Mungiu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2016, va rula în cinematografele din Cehia începând cu 13 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, cu Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar şi Vlad Ivanov în distribuţie, va fi proiectat şi în secţiunea ”Best of” a celei de a 24-a ediţii a festivalului Zilele filmului european care se desfăşoară la Praga, în perioada 6-13 aprilie, potrivit icr.ro.

În Cehia, filmul este programat să ruleze până la finalul lunii mai.

Pelicula ”Bacalaureat” a avut premiera în luna mai 2016, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, unde a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună regie. A fost cea de a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiţia oficială de pe Croazetă. La precedentele, filmele sale au fost recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, şi pentru scenariu şi interpretare feminină, în 2012, pentru ”După Dealuri”.

”Bacalaureat” este un film verosimil care vizează schimbarea prin educaţie a lucrurilor care nu ne mulţumesc, este descrierea făcută de regizorul Cristian Mungiu într-un interviu acordat News.ro.

Povestea filmului porneşte de la preocupările unui părinte în contextul societăţii de astăzi. Producţia ”Bacalaureat” este primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are în centru un personaj masculin.

Filmul ”Bacalaureat”, o coproducţie România-Franţa-Belgia, a fost realizat de Mobra Films, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.