Lungmetrajul „Apostolul Bologa”, regizat de Dominic Dembinski, adaptare a romanului „Pădurea spânzuraţilor” al lui Liviu Rebreanu, va fi lansat la Televiziunea Română, la finalul acestei luni, iar pe marile ecrane va putea fi vizionat în cadrul unor festivaluri de film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Apostolul Bologa” este descris ca un poem cinematografic şi este realizat de Casa de Producţie a TVR.

Calvarul personajului principal este imaginat ca o poveste a mântuirii pe care sufletul spânzuratului o parcurge, transmite TVR.

Povestea este spusă de actorii Răzvan Vasilescu, Alexandru Repan, Cristi Iacob, Mihai Stănescu, Adrian Titieni, Ion Haiduc, Marius Bodochi, Bogdan Nechifor, Andreea Vasile, Demeter Andras, Meda Victor, Mihai Bica, Andrada Fuscaş, Mircea Postelnicu, George Constantinescu şi Albert Demeter. 

„Diverse credinţe ale lumii mărturisesc faptul că există un timp scurt în care sufletul, desprins de trup, în drumul său către Vămile Judecăţii celeste, are acces la locurile prin care a călătorit şi la sensul făptuirilor sale după ce s-a dezlegat de lume”, spune Dominic Dembinski.„Tânărul locotenent Apostol Bologa parcurge un drum iniţiatic în care, privindu-se în fosta viaţă, pricepe că târziu a putut deprinde rostul adevăratei iertări izbăvitoare, doar prin trăirea calvarului ce-l ocroteşte, paradoxal, printr-o moarte martirică - un eveniment tragic ce-i curmă viaţa, dar îi dăruieşte sensul ei”.

Structurat ca un vis în vis, în care lucrurile văzute sunt făcute din lucruri nevăzute, filmul are o abordare îndrăzneaţă şi neconvenţională nu doar a structurii romanului, ci şi prin ineditul construcţiei montajului - tip puzzle, călătoria sufletului în timp imaginată de regizor nefiind cronologică.

Imaginea filmului este semnată de Daniel Şerbănică, montajul de Dragoş Smărăndescu, scenografie costume: Bristena de Satmaari, scenografie decor: Raluca Chelaru, Matei Bucur Mihăescu semnează muzica, iar Mihaela Constantinescu ilustraţia muzicală.

„Apostolul Bologa” este o producţie a Casei de Producţie TVR, după un scenariu semnat de Dominic Dembinski; producător delegat: Demeter Andras.

Filmul face parte din proiectele Casei de Producţie TVR dedicate Centenarului Marii Uniri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.