Filmul ”Animale fantastice şi unde le poţi găsi/ Fantastic Beasts and Where to Find Them”, regizat de David Yates, al cărui scenariu a fost semnat de J.K. Rowling, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 75 de milioane de dolari, la cinci ani după lansarea ultimului film din seria ”Harry Potter”, potrivit cifrelor publicate duminică de compania Exhibitor Relations, informează lapresse.ca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fantastic Beasts and Where to Find Them” este primul film dintr-o serie de cinci lungmetraje care alcătuiesc un spin-off al francizei ”Harry Potter”.

Acţiunea din filmul ”Fantastic Beasts And Where To Find Them” este plasată la New York, cu 70 de ani înainte de evenimentele relatate în seria ”Harry Potter”, şi prezintă aventurile lui Newt Scamander, autorul unei cărţi despre creaturi mitologice, care, după şapte decenii, devine unul dintre manualele de studiu la şcoala de magie Hogwarts, frecventată de tânărul vrăjitor Harry Potter.

Actorul britanic Eddie Redmayne, recompensat cu Oscar, interpretează rolul vrăjitorului Newt Scamander în filmele din noua serie “Fantastic Beasts”. Scenariul a fost scris de J.K. Rowling. Autoarea este şi producător al filmului, alături de David Heyman, Steve Kloves şi Lionel Wigram. Neil Blair, Rick Senat şi Danny Cohen sunt producători executivi.

Filmul ”Doctor Strange”, regizat de Scott Derrickson, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 17,6 milioane de dolari. Atunci când strălucitul, dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange îşi pierde abilitatea de a opera în urma unui accident, un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providenţială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă, retrasă în sihăstrie pe culmile din Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea către secretele magiei, potrivit cinemagia.ro. Din distribuţia acestui lungmetraj regizat de Scott Derrickson fac parte, printre alţii, actorii Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor şi Tilda Swinton.

Filmul de animaţie ”Trolii/ Trolls”, o comedie inteligentă, amuzantă şi obraznică despre căutarea fericirii şi până unde sunt unii dispuşi să meargă pentru a o obţine, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 17,5 de milioane de dolari. Pelicula transportă publicul către o lume colorată şi minunată populată de Troli extraordinar de optimişti, care dansează şi cântă continuu şi de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiţi numai când au Troli în stomac, potrivit cinemagia.ro. Vocile personajelor principale sunt asigurate de Zooey Deschanel, Justin Timberlake, John Cleese, Jeffrey Tambor, Gwen Stefani, Anna Kendrick.

Filmul SF ”Primul Contact/ Arrival”, regizat de cineastul canadian Denis Villeneuve, a coborât un loc şi a ajuns pe poziţia a patra în box office-ul din America de Nord cu încasări de 11,8 de milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj prezintă activitatea unei experte în lingvistică, solicitată de autorităţi pentru a încerca să comunice cu un grup de forme de viaţă extraterestre care au ajuns pe Terra şi ale căror intenţii nu sunt cunoscute.

Comedia ”Almost Christmas”, despre o familie de culoare ai cărei membri se reunesc pentru a sărbători Crăciunul în Birmingham, un oraş din statul american Alabama, în casa celui mai vârstnic reprezentant ai ei, interpretat de Danny Glover, rămas văduv, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7 milioane de dolari.

Filmul ”Fără armă în linia întâi/ Hacksaw Ridge”, regizat de Mel Gibson, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 6,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific, relatează cinemagia.ro.

Filmul ”The Edge of Seventeen”, o comedie despre dificila perioadă a adolescenţei, spune povestea unei tinere a cărei cea mai bună prietenă se îndrăgosteşte până peste cap de fratele ei, a debutat pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Hailee Steinfeld, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson şi Blake Jenner.

Filmul ”Bleed for This”, regizat de Michael Corrente, a debutat pe locul al optulea în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 2,3 milioane de dolari. Pelicula spune povestea revenirii în ring a unui tânăr pugilist, interpretat de Miles Teller, după ce a suferit un accident de automobil.

Filmul ”The Accountant: Cifre periculoase/ The Accountant”, cu Ben Affleck în rolul principal, a coborât de pe locul al şaselea pe poziţia a noua, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Acest thriller, regizat de Gavin O'Connor, prezintă spectatorilor o incursiune în universul conturilor oculte ale mafiei şi urmăreşte parcursul unui matematician care este ”contabil în timpul zilei şi asasin în timpul nopţii”. Din distribuţia peliculei fac parte, printre alţii, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, J.K. Simmons şi Anna Kendrick.

Thrillerul cu accente supranaturale ”Intrusul/ Shut In”, produs de EuropaCorp, cu actriţa Naomi Watts în rolul principal, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. O psiholoagă pentru copii duce o existenţă solitară într-un orăşel izolat din Anglia rurală şi încearcă să-şi pună viaţa în ordine după pierderea soţului ei. Este o femeie puternică, al cărei curaj va fi pus la extremă încercare când, prizonieră în propria casă din cauza unui viscol violent, va fi nevoită să facă orice îi stă în putinţă pentru a salva un băiat care altfel ar dispărea pentru totdeauna, potrivit cinemagia.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.