Filmul „Ammore e malavita”, de Antonio şi Marco Manetti, a primit cele mai multe nominalizări la premiile David di Donatello 2018, care vor fi decernate pe 21 martie, la Roma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia, filmul a primit 15 nominalizări la premiile Academiei de film italian (Accademia del Cinema Italiano), între care, la categoriile „cel mai bun film italian”, „cea mai bună regie”, „cel mai bun scenariu”, „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Claudia Gerini) şi „cel mai bun actor în rol secundar” (Carlo Buccirosso).

Al doilea clasat, din punct de vedere al numărului de nominalizări, este „Napoli velata”, de Ferzan Ozpetek, cu 11 selecţii. Între ele, pentru „cea mai bună actriţă în rol principal” (Giovanna Mezzogiorno) şi „cel mai bun actor în rol principal” (Alessandro Borghi).

„The Place”, de Paolo Genovese, a primit şapte nominalizări, inclusiv la categoria „cel mai bun regizor”, la fel şi „A Ciambra”, de Jonas Carpignano, producţie propusă de Italia pentru o nominalizare la premiile Oscar 2018, care a fost selectată, între altele, la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor” ale premiilor David di Donatello.

Pentru „cel mai bun film” au fost nominalizate: „A Ciambra”, de Jonas Carpignano, „Ammore e malavita”, de de Antonio şi Marco Manetti, thrillerul de animaţie „Gatta Cenerentola”, de Alessandro Rak, Ivan Capiello, Marino Guarnieri şi Dario Sansone, „La tenerezza”, de Gianni Amelio, şi „Nico, 1988”, de Susana Nicchiarelli.

La categoria „cea mai bună regie” au fost nominalizaţi Gianni Amelio, pentru „La tenerezza”, Jonas Carpignano, pentru „A Ciambra”, Paolo Genovese, pentru „The Place”, fraţii Manetti, pentru „Ammore e malavita” şi Ferzan Ozpetek, pentru „Napoli velata”.

Cea mai bună actriţă în rol principal va fi aleasă Paola Cortellesi - „Come un gatto in tangenziale”, Valeria Golino - „Il cuore nascosto delle cose”, Giovanna Mezzogiorno - „Napoli velata”, Isabella Aragonese - „Sole cuore amore” sau Jasmine Trinca - „Fortunata”.

Cât priveşte cel mai bun actor în rol principal, el va fi ales dintre Antonio Albanese - „Come un gatto in tangenziale”, Alessandro Borghi - „Napoli velata”, Renato Carpentieri - „La tenerezza”, Valerio Mastrandrea - „The Place” şi Nicola Nocella - „Easy – Un viaggio facile facile”.

Cel mai bun film din Uniunea Europeană va fi ales dintre „120 Battements par minute”, de Robin Campillo, „Borg McEnroe”, de Janus Metz Pedersen, „Elle”, de Paul Verhoeven, animaţia „Loving Vincent”, de Dorota Kobiela şi Hugh Welchman, şi „The Square”, de Ruben Ostlund.

La categoria „cel mai bun film străin” au fost nominalizate lungmetrajele: „Dunkirk” (SUA, Marea Britanie), de Christopher Nolan, „The Insult” (Liban), de Ziad Doueiri, „La La Land” (SUA), de Damien Chazelle, „Loveless” (Rusia), de Andrey Zvyagintsev, şi „Manchester by the Sea”, de Kenneth Lonergan.

Cea de-a 62-a ediţie a premiilor David di Donatello va fi transmisă de Raiuno, după doi ani în care Sky Cinema a difuzat gala, şi prezentată de vedeta de televiziune Carlo Conti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.