„A Ciambra”, regizat de Jonas Carpignano şi produs de Martin Scorsese, este propunerea Italiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul a fost prezentat la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, unde a câştigat premiul Europa Cinema Labels.

„A Ciambra” îl are în rol principal pe Pio Amato, în vârstă de 14 ani, iar acţiunea filmului are loc într-o comunitate de romi din sudul Italiei. 

Jonas Carpignano, născut în New York, şi-a dezvoltat un stil aparte de regie. El trăieşte în sudul Italiei, în mijlocul comunităţilor în care filmează şi unde găseşte oameni cu poveşti de viaţă interesante care devin apoi actori în filmele lui.

„A Ciambra” a fost produs de Stayblack Productions, RT Features, Sikelia Productions şi RAI Cinema, în asociere cu DCM, Haut et Court, Film i Vast şi Filmgate Films.

Italia deţine recordul pentru cele mai multe trofee Oscar câştigate la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”, 14, din 31 de nominalizări. Această cifre cuprinde şi trei premii onorifice, potrivit The Hollywood Reporter.

Cel mai recent, regizorul Paolo Sorrentino a câştigat Oscarul la această categorie, în 2014, cu „La Grande Bellezza”. Anul trecut, filmul „Fuocoammare” al lui Gianfranco Rosi a ratat nominalizarea pentru Oscarul într-o limbă străină, însă a primit una pentru „cel mai bun documentar”.

„Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar.

Peste 55 de ţări au depus până în prezent propunerile pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018. Înscrierile se fac până pe 2 octombrie. Filmele propuse trebuie să fi avut premiera între 1 octombrie 2016 şi 30 septembrie 2017.

Nominalizările vor fi anunţate în luna ianuarie, iar cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.