Filmele recompensate anul acesta cu marile premii la Cannes vor fi prezentate în opt oraşe din ţară - Bucureşti, Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Oradea şi Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţiile din ţară vor începe odată cu cea de la Bucureşti. Astfel, în primul weekend, 19 - 21 octombrie, Les Films de Cannes va avea loc concomitent în Bucureşti, Timişoara şi Arad.

Timişoara va găzdui ediţia a treia a festivalului cu proiecţii de vineri până duminică în Aula Magna a Universităţii de Vest. 

La Arad, unde va avea loc a doua ediţie, filmele vor rula la Cinema Arta, între 19 şi 21 octombrie.

Cluj-Napoca va găzdui pentru a treia oară Les Films de Cannes. Peliculele vor fi prezentate la Cinema Victoria, între 26 şi 28 octombrie.

În aceeaşi perioadă, festivalul va ajunge la Iaşi, la Cinema Ateneu, unde va avea loc ediţia a treia.

În noiembrie va începe ediţia a doua a Les Films de Cannes à Braşov, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta şi la Cinema One. 

Pentru prima dată, Les films de Cannes ajunge şi la Oradea. Teatrul Regina Maria va fi gazda a două zile de proiecţii, 3 şi 4 noiembrie.

Tot în noiembrie, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava va găzdui a treia ediţie, în weekendul 9 - 11 noiembrie.

Între titlurile prezentate se numără „Shoplifters”, câştigătorul Palme d'Or, semnat de japonezul Hirokazu Kore-eda, basmul noir „Border”, de Ali Abassi, câştigătorul marelui premiu al secţiunii Un Certain Regard, „Burning”, adaptare după Haruki Murakami semnată de Lee Chang-dong, câştigătorul premiului criticii FIPRESCI, „Girl”, de Lukas Dhont, câştigătorul Camera d'Or, şi thrillerul „Dogman”, de Matteo Garrone, care i-a adus actorului Marcello Fonte premiul pentru interpretare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.